Izlepljen terazijski tunel lažnim obećanjima Vučića

Održan je još jedan protest protiv vlasti predsednika SNSa Aleksandra Vučića, pod parolom “Jedan od pet miliona”. Okupljenima su se obratili predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Rade Panić, psiholog dr Žarko Trebješanin i predstavnica Asocijacije nezavisnih odbornika Dragana Rakić.

Protest je održan uz novi zahtev – smena ministra zdravlja Zlatibora Lončara zbog loše situacije u zdravstvu i zbog posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića i delegacije u vreme sezone gripa sterilnom bloku na hematološkom dečijem odeljenju u Institutu za majku i dete.

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Rade Panić rekao je Lončar i njegove kolege sa instituta nisu smele da dozvole posetu Vučića i “svite” sterilnom bloku zarad politilčke kampanje i istakao da tada nije poštovan ni jedan medicinski protokol kojim se štiti zdravlje te dece.

Loading...

On je kazao da je situacija u zdravstvu katastrofalna i na ivici kolapsa i da se samo nadljudskim naporima zaposlenih uspeva održati rad zdravstvenog sistema.

Protestna šetnja je krenula drugim putem u odnosu na prethodnih jedanaest subota – Uzun Mirkovom, pored Kalemegdana, Brankovom, ka Terazijskom tunelu, koji je, kako je i bilo najavljeno, izlepljen Vučićevim neispunjenim obećanjima, pa dalje pored Skupštine i RTS.

U Terazijskom tunelu koji su nazvali “Vučićev tunel laži” lepili su nalepnice ispisane obećanja predsednika Srbije Aleksadra Vučića koja nije ispunio.

Podeli
Updated: 24 фебруара, 2019 — 11:16 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.