JEDNOGLASNO – Doktorat Siniše Malog plagijat!

Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu na današnjoj sednici jednoglasno je doneo odluku – doktorat Siniše Malog je plagijat, saznaje Direktno.rs.

Odbor je preinačio Odluku Nastavno-naučnog veća Fakulteta organizacionih nauka 05-01 broj 131 od 28.10. 2019. godine i jednoglasno je utvrdio postojanje neakademskog ponašanja Siniše Malog prilikom izrade doktorske disertacije „Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije – teorijske koncepcije i ostvareni rezultati u Srbiji“, koju je imenovani odbranio na FON-u 2013. godine, čime je imenovani učinio povrede iz člana 22. Kodeksa profesionalne etike, jer je u delu disertacije doslovno preuzimao tekstove, odnosno cele pasuse iz tekstova drugih autora, bez navođenja imena tih autora.

Odbor za profesionalnu etiku konstatovao je da predloženu meru javne osude dekan Fakulteta organizacionih nauka nije izrekao, a izricanje mere je u nadležnosti dekana fakulteta.

Odbor za profesionalnu etiku dostaviće konačno Rešenje Senatu Univerziteta radi postupanja u skladu sa Pravilnikom o postupku poništavanja diplome i dodatka diplomi.

Loading...
Podeli
Updated: 26 јануара, 2020 — 7:12 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.