JOŠ JEDNA VUČIĆEVA LAŽ: Danas je 6. maj a nema ništa od najavljenih kontramera Haradinaju!

Iako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će ako do 6. maja Kosovo ne ukine takse na srpsku robu, biti održana posebna sednica Glavnog odbora SNS posle koje će Beograd izaći sa merama protiv Pritine, još nema najave za tu sednicu naprednjačkog Glavnog odbora.

Prema nezvaničnim informacijama koje se mogu čuti u redovima naprednjaka, do te sednice bi, ako se Vučić bude držao onoga što je najavio, možda moglo da dođe narednog vikenda. Sednica će uslediti posle Vučićevog susreta 8. maja sa potpredsednikom italijanske vlade Mateo Salvinijem u Rimu i povratka iz Tirane na samit „Brdo Brioni“, koji će biti održan 9. maja.


Podsetimo, Vučić je sredinom aprila na sednici Glavnog odbora SNS, stranke čiji je predsednik, rekao da „sko do 6. maja ne budu ukinute takse na srpsku robu, biće održana posebna sednica Glavnog odbora SNS, na kojoj ćemo izaći sa merama protiv Prištine, poručio je danas predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić“. „Tada će biti šest meseci od kako je Priština uvela takse na robu iz centralne Srbije. A, odmah da kažem svima koji su naučili da zovu telefonom i da prete, ako Srbi samo podignu ruke u gard, a šest meseci nas tuku i ostaviše nas u modricama, nemojte da me zovete. Nisam dostupan“, rekao je Vučić.

Loading...

Dok je nedostupan za pritiske, Vučić poručuje da će Kosovo u budućnosti dobiti nezavisnost i suverenost na celoj teritoriji, ali ne zato što će on da ga prizna već zato što nije prošlo rešenje koje je on nudi, ali ne preciziravši šta je tačno nudio ni kome. Vučić je juče za televiziju Pink rekao da „ono što je nudio nije moglo da prođe zbog strahovitog pritiska pojedinih zemalja i njihovih obaveštajnih službi koje su pokrenule kompletne agenture po različitim zemljama političke, medijske i druge“.

On je rekao da su oni koji ga kritikuju prvo navodili da nisu čuli nikakvo rešenje ni predlog od njega, ali da su ga ipak napadali. „Vidite kakvo je to licemerje sveukupno. Kažete niste čuli šta sadrži taj predlog, saglasan sam niste čuli, a što ste ga napadali. Zbog toga ste mi glavu otkinuli metaforično, a niste ni čuli o čemu se radi, a sa kad kažem da je propalo kažete nismo ni čuli. Pa čekajte ljudi pa što ste napadali onda i rušili sve, a niste ni hteli da čujte“, pitao je Vučić.

On je dodao da je bio organizovan unutrašnji dijalog, ali da deo opozicije nije izneo svoj predlog o rešavanju kosovskog pitanja. „I ja vas pitam šta je rešenje sad osim što će Kosovo u budućnosti, ne mojom voljom i zato što ću ja da ga priznam, dobiti nezavisnost i suverenost na celoj svojoj teritoriji pa ću onda da pitam mnoge koji su protestovali i govorilo mnoge stvari zašto ste to radili i kako je moguće da niste mogli da sagledate realnost i što ste ometali mogućnost da Srbija izvuče nešto za svoj narod i svoju zemlju“, rekao je Vučić.

Vučić je ukazao da su Albanci napravili nekoliko bitnih grešaka, ali da i zbog njih ne možemo reći da će narodu biti bolje.

„Ne smemo da pravimo te greške. Nisam smeo i želeo na bilo koji način da okrenemo leđa Angeli Merkel i Emanuelu Makronu posle izvanrednih susreta sa predsednikom Kine Si Đinpingom i Rusije Vladimirom Putinom. Suviše smo mali da možemo tako da se ponašamo. Ako ste neodgovorni kao oni da mislite da možete da se silite, to je loš potez. Moramo kao na ivici žice da vodimo računa o svojim interesima, ali isto tako da budemo racionalni i odgovorni“, objasnio je Vučić.

Reagujući na Vučićevu izjavu u kojoj krivicu za nezavisnost kosova prebacuje na opoziciju, Zoran Živković, lider Nova stranke, je rekao da je to način da se pobegne od odgovornosti.

– On priča o dijalogu. Možda sa Simom Spasićem. Ni sa kim drugim nije ni pokušao da ima bilo kakav dijalog. On priča o nekakvom dobrom rešenju ali nikada nije rekao koje je to dobro rešenje. On pravi koaliciju sa ratnim zločincima iz Prištine, Haradinaj, Tači i kompanija. To je i zabluda međunarodne zajednice da očekuje da ratni profiteri koji nisu ratni zločinci samo zato što su bili kukavice, inače bi bi bili i ratni zločinci iz Beograda, i ratni profiteri iz Prištine donesu mir na ovim prostorima. Ta izjava je nedostojan čoveka, homosapijensa. To je izjava nekoga koga je sramota da se pogleda u ogledalu. Nekoga ko već stvara sebi prostor u istoriji. Svi imaju prostor u istoriji. Samo je pitanje na kojoj strani. Crnoj ili beloj, kao zlo ili neko ko je uradio nešto. Vučić će biti upamćen kao zlo – zaključio je Živković.

Podeli
Updated: 6 маја, 2019 — 4:39 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.