Jovičiću UKINUT PRITVOR: Za krađu 350.000 evra dobio NANOGICU

Viši sud u Beogradu ukinuo je pritvor bivšem predsedniku beogradske opštine Palilula i funkcioneru Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandru Jovičiću (34), i odredio mu kućni pritvor sa elektronskim nadzorom (nanogicu), prenosi Nova.rs, pozivajući se na Tanjug.

Jovičiću je ukinut pritvor,  pošto je bio osumnjičen da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u Opštini Palilula da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara,

Jovičić je bio uhapšen 1. juna i u pritvoru Okružnog zatvora je bio do danas.

On se tereti za krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu sa D. V. (43).

Za krivično delo zloupotreba službenog položaja terete se građevinski inspektori M. M. (63), Z. R. (68), Đ. R. (62), Z. P. (62), G. P. (52) i D. L. (55), dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Oni se sumnjiče da su zloupotrebom položaja omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte.

Nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija, uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, prosledili su ih na ozakonjenje, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, saopštio je MUP nakon hapšenja osumnjičenih.

Podeli
Updated: јул 31, 2021 — 6:19 pm

2 Comments

Add a Comment
  1. Tak to radi SNS . malo naivno ali je tako. 350 miliona plati sa 1 mesec u hotelu.

    1. Treba mu dati nagradu. Kakav je ovo narod opet ce glasati za lopove.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *