JUNAČINA: Vučić tražio da pobegne od SUOČAVANJA u sudu

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je „kukavički“ potez Aleksandra Vučića da preko svog advokata zatraži da ne bude saslušan pred sudom, u sporu koji se vodi po tužbi koju je Jeremić podneo protiv Vučića.

– Za nas je veoma prijatno iznenađenje što je sudija uprkos tome odlučila da i Vučić bude pozvan da da iskaz. Nakon silnih izjava da jedva čeka da se susretne sa mnom u sudnici, zvanično je zatražio da ne bude pozvan. Videćemo da li poštuje sud Republike Srbije – rekao je Jeremić nakon pripremnog ročišta na suđenju po tužbi protiv Aleksandra Vučića.

Jeremić se zapitao da li je predsednik, shodno svom karakteru, možda mislio na „suočavanje sa motkama ispred Predsedništva“, kako je ranije pomenuo.

– Pozivam ga da se bez motki nađemo oči u oči u sudnici kako bismo ispoštovali pravosudne organe Srbije. Inače, u Srbiji kad se priča o motkama, može da se misli na one koje imaju Vučić i njegovi huligani, a može da se govori i o motki zakona i pravde. Ja sam siguran da će njega na kraju stići motka zakona, i to za mnoge stvari koje će u budućnosti biti procesuirane – rekao je Jeremić.

Govoreći o višegodišnjem odlaganju suđenja i vremenski okvir u kom bi suđenje trebalo da bude okončano, Jeremić je rekao da ga ne bi čudilo ništa, pa tako ni „da Vučić naprasno dobije stomačni virus ili nešto slično, pa da se 4. novembra ne pojavi u sudnici“.

– Čak i da se suđenje završi u roku od predviđenih 18 meseci, proteći će skoro punih pet godina od kako je on izrekao da sam „šef međunarodne bande lopova“ do momenta u kom će, nadamo se, biti okončan prvostepeni postupak. To najbolje pokazuje u kakvom je stanju pravosuđe i koliko je spora pravda u Srbiji. Ako toliko traje postupak u kom je predsednik države, kako je tek za običan svet? – upitao je predsednik Narodne stranke.

Jeremić zaključuje da temeljna reforma pravosuđa mora biti prioritet svake vlasti kojoj je cilj da od Srbije napravi mesto u kojem je moguće normalno živeti i osećati se sigurnim jer vas štiti zakon.

Podeli
Updated: мај 27, 2021 — 6:43 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Lako je Vučiću da bde „hrabar“, jel iza njega stoji „pravna“država!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *