Jutka bez javnog nadmetanja dao hektare opštinske zemlje ocu Bojane Maljević

Jutka je 29. marta 2005. godine sklopio ugovor sa preduzećem KBM Beograd o zajedničkoj izgradnji ekskluzivnog etno-eko naselja na lokaciji Jaram u Turističkom centru Kopaonik!

Predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka je nezakonitim poslovanjem oštetio budžet opštine za nekoliko miliona evra, saznaju beogradski mediji. Ovim slučajem trenutno se bavi tužilac za organizovani kriminal.

Jutka je 29. marta 2005. godine sklopio ugovor sa preduzećem KBM Beograd o zajedničkoj izgradnji ekskluzivnog etno-eko naselja na lokaciji Jaram u Turističkom centru Kopaonik.

Prema saznanjima beogradskih medija, bez javnog nadmetanja, firmi čiji je suosnivač i zamenik direktora Bojan Maljević, otac glumice Bojane Maljević, opština Brus dodelila je tada čak dva hektara zemlje u zakup na 99 godina. Kao potpisnici ugovora, pojavljuju se upravo Jeličić i Maljević.

Loading...

– Ugovorom je precizirano da, umesto zakupnine zemljišta na period od 99 godina, preduzeće KBM izgradi objekat pod nazivom Opštinska kuća koja bi imala 400 metara kvadratnih. Na taj način pomenuto preduzeće regulisalo bi obavezu za zemljište koje je dobilo – navodi se u papirima.

U međuvremenu, ugovor je više puta menjan i svaki put bio je sve štetniji po Brus.

Prema dokumentaciji, Skupština opštine Brus donela je zaključak da se firmi KBM, pored pomenutog zemljišta, dodeli još 4.500 kvadratnih metara.

Istim ugovorom KBM se obavezuje da na ime naknade za uređenje građevinskog zemljišta iz ovog ugovora izgradi kanalizacionu i vodovodnu infrastrukturu, električnu i PTT mrežu, kao i ostale infrastrukturne radove u skladu sa potrebama budućeg Turističkog kompleksa Jaram. Takođe, KBM je bio u obavezi da izgradi kolektor za prečišćavanje otpadnih voda.

Nekoliko godina kasnije, u februaru 2009. ponovo se menja Ugovor o zakupu i naknadi za uređivanje ostalog građevinskog zemljišta zbog toga što se KBM gasi. Ovoga puta sklapa se ugovor sa firmom KBM PLUS d.o.o. Beograd, a u novom ugovoru više se ne pominje izgradnja kanalizacionog kolektora i sistema za prečišćavanje.

Sedam godina kasnije, 24. februara 2016. godine pravi se aneks broj 1 Ugovora o zakupu u koji se stavlja da je firma KBM PLUS d.o.o. „izvršila sve obaveze prema opštini Brus i Direkciji za građevinsko zemljište Brusa”, što apsolutno nije tačno. KBM PLUS-u je tako oprošteno sve na šta se obavezala a nije uradila.

Umesto svega navedenog, opštini Brus predata je samo tzv. Bruska kuća i urađena je kanalizacija, ali samo za potrebe firme KBM PLUS, koja je priključena na opštinu Raška. Sve druge obaveze su zanemarene.

U aneksu se čak navodi da troškove komunalnih priključaka Bruske kuće plaća opština Javnom preduzeću Raška, i to 463.440 dinara plus 72.000 dinara EPS Raška za priključak na elektrodistributivnu mrežu.

Vrhunac nedomaćinskog ponašanja Jeličića je potvrda koju je izdala Direkcija za građevinsko zemljište 14. marta 2016. godine, kojom se potvrđuje da je KBM PLUS d.o.o. Beograd u celosti izmirio zakupninu i da nema više nikakve obaveze ni prema opštini Brus ni prema Direkciji za građevinsko zemljište.

U svetlu ovih saznanja može se posmatrati i ponašanje poznate glumice prema protestima i njihovim vođama.

Podsećamo da je SNS prošle godine tražio prava od glumice da na svom zvaničnom sajtu emituje njen serijal “ Moje pravo“.

Podeli
Updated: 23 марта, 2019 — 10:27 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.