JUTKA: NISAM JA SLAO PORUKE, TELEFON MI SE PUNI U KAFANI, MOGAO JE BILO KO SLATI PORUKE!

Suđenje bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki za seksualno uznemiravanje Marije Lukić nastavljeno je ovog ponedeljka u Osnovnom sudu u Kruševcu.

Milutin Jeličić Jutka, bivši predsednik Skupštine opštine Brus, ponovo je na suđenju negirao da je slao poruke Mariji Lukić. On je rekao, osim što Lukićevoj nije poslao nijednu poruku, da su sporni službeni telefon mogli da koriste čak i građani, jer da se često punio i u obližnjoj kafani.

Prvo suđenje nakon što je proces iz suda u Brusu prebačen u Kruševac, odloženo je zbog nepojavljivanja Jeličićevih advokata. Današnjim glavnim pretresom suđenje je praktično počelo ispočetka, ali su optuženi i oštećena samo dopunili svoje iskaze koje su dali pred sudom u Brusu.

Glavna polemika se vodila o SMS porukama koje su sa Jeličićevog telefona poslate Mariji Lukić. Jeličićevi branioci su izneli da su poruke zastarele, jer su od pre tri godine i zatražili su veštačenja. Branioci bicšeg predsednika opštine Brus su istakli i da je telefon sa kojeg su poruke poslate nestao i da o tome postoji prijava. Advokat Borivoje Borović je rekao da takva službena beleška ne postoji.

Milutin Jeličić rekao je u svom iskazu da je nestanak mobilnog telefona prijavio 2018. račonovodstvu opštinske Uprave.

– I pismeno i usmeno sam prijavio. Inače, te službene telefone su mogli da koriste sekretarice, šef kabineta, odbornici, ali i građani koji nemaju telefon ili im je bio potreban. Telefoni su se nalazili u kabinetu, stranci ili obližnjem kafiću gde su se punili. Nekada sam ih i ja nosio sa sobom. Marijin broj nisam ni imao sačuvan u telefonu – rekao je Jeličić na suđenju.

On nije odgovorio na pitanje zašto je u rešenju o otkazu Mariji Lukić bilo navedeno da se ona razrešava jer nije član Srpske napredne stranke.

– Okrivljeni je samo zapošljavao ljude, i su svi bili pod njegovim uticajem. Nismo danas saznali zašto je Jeličić podneo ostavku kada je bio pritisnut činjenicom da je okrivljen za pomenuto delo. Nismo utvrdili šta radi službeni telefon u kafani i zašto ga mogu koristiti svi građani. Nikada nije pružio dokaz da je Marija sam sebi slala poruke jer i ne postoji – rekao je advokat Borivoje Borović.

Jeličić je naveo i da ga je Marija Lukić ucenjivala da pređe u stranku Vuka Jeremića, a za to je tražila 10.000 evra.

Podeli
Updated: 4 октобра, 2019 — 6:05 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *