JUTKA: Zaposlio sam celu familiju, više od 800 ljudi!

Milutin Jeličić Jutka, donedavno predsednik opštine Brus, priznao je da je zapošljavao familiju, piše „Kurir“, ali da je to tako ispalo „jer je njemu ceo Brus familija“.

Na tvrdnju lista da je uticao na članove veća opštine kada je reč o zaposlenju, Jutka kaže:

„Mogu da utičem i da kažem, a nekom može da prihvati moj predlog ili ne mora. Nikada nisam ucenjivao. Vi sada da me pitate: ‘Možete li da pitate tog direktora da mi zaposli Peru ili Žiku’, normalno ja kažem – zamolili ste me, ako ima mesta…Ubacite i zaposlite po zakonskoj proceduri.Nekog može, nekog ne“, kaže za list Jeličić.

Loading...

Kaže da je članovima veća samo sugerisao da sve što rade bude po zakonu, ali da nije rekao ni za ni protiv.

Na konstataciju da je zaposlio širu familiju i da svi primaju platu iz budžeta, Jutka kaže da je zaposlio preko 800 ljudi.

„Zapošljavao sam redom, ko je tu iz moje familije ne znam. Zaposlio sam sve građane opštije koji su ispunjavali uslove. A i meni su skoro svi familija. Znam da je to oko 800 ljudi, jer sam baš nešto gledao, analizirao – od opštinske uprave, Doma kulture, četiri osnovne škole, jedne srednje, Doma zdravlja…”

Milutin Jeličić „Jutka“ kojem se sudi za seksualno uznemiravanje bivše sekretarice Marije Lukić, podneo je ostavku na mesto predsednika opštine i na funkciju u SNS u martu.

On je za „Kurir“ ponovio ono što je i ranije izjavljivao – da nije seksualno napastvovao bivšu sekretaricu, već da je ona htela da bude sa njim.

„Ništa od toga nije tačno. Ni za druge žene“, izričit je Jutka

Podeli
Updated: 15 маја, 2019 — 10:45 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.