Kad Brnabić ZARAVNI KRIVU, broj novozaraženih SKOČI NA 5.000

Narod Srbije i dalje pamte traumatične momente s kraja marta i početka aprila ove godine, kada su vlast i Krizni štab zbog oko 200 novobolelih od korone, pravili histeriju, zatvarali ljude, plašili i govorili da nam preti španski i italjanski scenario…

Na oko 2.000-3.000 novozaraženih i dvocifrenog broja umrlih govorili su da smo najbolji u Evropi, otvarali tržne centre, ponašali se kao da se ništa ne događa. Dan po dan, dogurali smo do gotovo 5.000 novoobolelih od koronavirusa. Iliti, što bi premijerka Ana Branbić rekla: „Uspeli smo da zaravnimo krivu“. Šta nas čeka sada?

Pošto državni vrh na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić, kao i Krizni štab počevši od ministra Lončara i ostalih lekara članova ovog tela daju oprečne i kontradiktorne izjave, nesumnjivo su izgubili poverenje među ljudima. O tome svedoče i komentari sa Tvitera i ostalih društvenih mreža.

Predsednica Vlade hvalila se u jednom gostovanju na televiziji da je Srbija „zaravnila krivu“, iako u odnosu na ranije, više hiljada dnevno oboljeva od virusa Covid-19, a brojke obolelih i umrlih konstantno rastu.

Tviteraši su se pozabavili njenim rečima i realnim brojkama:

Sarkastični komentari nastavili su da se nižu na društvenim mrežama:

– Ako smo na 200 zaraženih dnevno imali zabranu kretanja a na 2.500 otvarali tržni centar logično je da se na 5.000 dnevno život konačno vrati u normalu – napisao je komičar Srđan Dinčić, a u toj jednoj rečenici stala je celokupna situacija od pojave koronavirusa u Srbiji, do današnjeg dana.

Podeli
Updated: новембар 17, 2020 — 8:41 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *