Kako Branislav Prostran deli milione evra NARODNIH PARA partnerskoj firmi Kisićkinog brata

Za zamenika direktora Javnog preduzeća „Jugoimport SDPR“ Branislava Prostrana, javnost smatra da je čovek iz SNS koji sređuje da na tenderima posao dobiju firme bliske vlasti – jedna od njih je Khaoticen.

Ova firma je, inače, partner Nitesa, gde je izvršni direktor Bojan Kisić, brat ministarke Darije Kisić Tepavčević!

Bivši predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke i opštine Zemun, Branislav Prostran je, prema saznanjima Direktno.rs, glavni čovek kada su u pitanju nabavke u Jugoimportu.

Firma Khaoticen je samo u poslednjih šest meseci sa SDPR-om sklopila ugovore vredne više od dva miliona evra, a uvođenje ove firme kao glavne za javne nabavke počelo je još 2018. godine. 

Jugoimport je sa firmom Khaoticen 2018. godine sklopio tri ugovora, dok se 2019. godine taj broj povećao na četiri i svaki put se radilo o najnižoj ponuđenoj ceni.

Nedavno je obelodanjeno da je firma Khaoticen u poslednjih šest meseci od Elektrodistribucije Beograd dobila poslove vredne više od 10 miliona evra, a od EPS-a ugovore vredne više od četiri miliona evra. 

Vlasnik Khaoticena i partner Bojana Kisića, Siniša Narić, je za poslednjih šest meseci prihodovao više od 16 miliona evra, objavila je nedavno potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

– Da stvar bude još zanimljivija, odmah posle izbora u julu prošle godine, formalni vlasnik firme Khaoticen, Siniša Narić osnovao je zajedničku firmu Numerator sa čelnim ljudima Vučićeve omiljene istraživačke agencije Ipsos, odnosno sa Markom Uljarevićem i Predragom Kurčubićem – objasnila je Marinika Tepić.

Khaoticen je, kako je navela Tepić, godinama radila sa kapitalom upravo sa egzotičnih ostrva i to je sve proverljivo u APR-u i dokazuje da su ove firme povezane sa najvišim funkcionerima SNS-a. 

– Firma Narića Khaoticen je 2016. godine imala 21 zaposlenog i 9.000 evra dobiti, 2019. ima 16 zaposlenih, ali ima 22 miliona evra dobiti. A zamislite šta će tek biti 2021. kada sada već znamo da je u poslednjih šest meseci 16 miliona evra isposlovano i potpisano sa ovom firmom. Ovo su bili oglasi na koje se javljala sama ova firma ili zajedno sa drugim firmama – zaključila je Tepić.

izvor: Direktno

Podeli
Updated: април 11, 2021 — 12:43 pm

2 Comments

Add a Comment
  1. Bosanski Sljam Srbi i Hrvatski Sljam Srbi pljackaju Srbiju nemilosrdno dok mi cutim , Oterajmo lopove i gadove i nase Drzave Srbije nisu se njihovi pradedovi borili za nasu Srbiju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *