Kako Tamara Vučić finansira luksuz koji promoviše?

Prva dama Srbije Tamara Vučić, supruga predsednika države, poslednjih nedelja sve je aktivnija u društvenom životu, a svoje aktivnosti redovno promoviše na društvenoj mreži Instagram. Na njenom profilu možemo videti luksuz, visoku modu, parfeme, putovanja… što mnogi u javnom životu smatraju neprimerenim imajući u vidu životni standard građana Srbije koju vodi njen suprug Aleksandar Vučić.

Glavni i odgovorni urednik Danasa Dragoljub Petrović kaže da, iako se predsednik Vučić predstavlja kao apostol skromnosti, prva dama Srbije u javnosti promoviše nešto nespojivo sa skromnošću – luksuzan život i luksuzno odevanje.

„Predsednik kaže da se oblači iz nekog fundusa koji doduše niko nikada nije video, pa se pretpostavlja da i njegova supruga ima neki fundus skupocenih modnih kreacija o kojima supruge njegovih birača mogu samo da sanjaju. Bilo bi dobro da znamo kako gospođa Vučić finansira svoju ulogu modne trendseterke, kako bismo otklonili svaku sumnju. Jer dok se pola Srbije oblači po second hand šopovima, ona svojim Instagram objavama u skupocenim kreacijama ostavlja utisak prve dame neke bogate i uspešne države, kakva Srbija svakako nije“, ocenjuje Petrović.

Prema njegovim rečima, luksuz Tamare Vučić mogao bi lako da presedne „najskromnijem“ predsedniku u novijoj istoriji jer ne ide uz njegov imidž koji želi da prikaže sirotom narodu kome se obraća.

„Dok ljudi motaju kablove za minimalac, neki očigledno odlično žive i motaju velike pare“, navodi urednik Danasa.

„Pogledajte Vučićeve sakoe, cipele i vinske podrume, crne fondove vladajuće stranke, pogledajte imetak ministra Malog, pogledajte gde viđeni funkcioneri školuju decu iako u imovinskoj karti nemaju ništa osim hiljadu evra plate, pogledajte kakav vozni park imaju Vučićevi kumčići i takozvani mutni biznismeni – to je pravi lopovluk i uvreda za sirotinju u Srbiji“, napominje za Rujević.

On dodaje da uštirkane fotografije „prve dame“ tom pravom izrugivanju sirotinji ne mogu ni da priđu.

„Nije fer da se na Tamari Vučić lome kola, to je onaj ružan patrijarhalni manir da je nekako „žena za sve kriva“, ukazuje naš sagovornil.

Kako naglašava, zakon prepoznaje „supružnika predsednika Republike“ kao nekog ko obavlja „protokolarne i druge društvene obaveze“ i za to prima nadoknadu od narodnog novca.

Medije i javnost bi, kaže on, samo utoliko trebalo da zanimaju lik i delo Tamare Vučić – koliko njeno ispunjavanje tih „obaveza“ ima smisla? Svako dalje petljanje u njen život, stil, izgled, prema njegovim rečima, nije ništa drugo nego malograđanština.

„Rekao bih da „obaveze“ gospođe Vučić nisu bitno drukčije nego drugih žena u sličnoj poziciji. A i to učešće „prvih dama“ i, ređe, „prvih džentlmena“ u javnom životu je takođe malograđanština. To bi, kao, trebalo da pokaže porodični sklad šefova država i vlada što je opet tema koja ne bi trebalo nikog da zanima. Gospođa Vučić je privatno udata za predsednika Vučića, šta se nas to tiče?“.

On navodi i primer ukazivanja Mišel Obame ili Melanije Tramp, što, kako kaže, to izađe na imitiranje britanskog dvora.

„To je isprazni glamur, maženje siročadi i napuštenih životinja, jalovi govori o „miru u svetu“, to su skupa pića i večernje toalete, na tim slikama je više leptir-mašni nego što je prosečni građanin u životu video uživo. Kad se to spoji sa Instagramom – gde se ionako sugeriše savršeni život – pa još sa tabloidnom žicom svih medija, onda dobijete preveliko pridavanje značaja onome što recimo Tamara Vučić radi“.

Podeli
Updated: новембар 21, 2023 — 2:22 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. ONA TREBA DA BUDE OBUCENA KAO PRVE DAME DRUGIH ZEMALJA, A SVE JOJ LEPO STOJI, A VAMA TO SMETA.KAKO BI IZGLEDALO DA OBUCE PROSTU GARDEROBU
    ??? ONA JE PRVA DAMA SRBIJE ___ SHVATITE TO.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *