Kazna od 200.000 dinara zbog poruke „SRAM VAS BILO“ Dariji Kisić

Protiv Simona Simonovića, koga su pripadnici Bezbednosno-informativne agencije (BIA) uhapsili 21. marta po sletanju iz Norveške na aerodrom „Nikola Tesla“, a zbog sumnje da je proganjao ministarku za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dariju Kisić Tepavčević, odbačena je krivična prijava. Kako saznajemo, primenjen je institut odlaganja krivičnog gonjenja takozvani oportunitet i Simonović je uplatio 200.000 dinara u humanitarne svrhe.

O slučaju Simonovića pisao je portal Nova.rs, a on je uhapšen po sletanju u Srbiju zbog toga što je prošle godine slao poruke Kisić Tepavčević, nakon čega ga je ona prijavila.

Između ostalog, on je ministarski slao poruke nakon što je saznao da je ona, navodno, slavila u jednom restoranu u Belvilu nakon čega joj je, izrevoltiran zbog toga što na televiziji konstantno apeluje na građane da poštuju mere, poslao SMS da treba da je bude sramota.

On je u tužilaštvu priznao krivicu za ovo delo, rekavši da je istakao da je bio ljut na ponašanje članova Kriznog štaba, te da njegov revolt nije bio usmeren isključivo na Kisić Tepavčević. Takođe, istakao je i da je ministarkin broj uzeo je od supruge lekarke.

Podsetimo, osumnjičeni Simonović je, prema njegovim rečima, pre izvesnog vremena saznao da su Kisić i ministar policije Aleksandar Vulin u restoranu u Belvilu pravili nekakvu proslavu zatvorenog tipa, da su popili pića za nekoliko hiljada evra, što je njega iznerviralo, jer konstantno apeluju na građane zbog koronavirusa.

On je tada od supruge uzeo Darijin broj, pošto je njegova žena svojevremeno bila njen asistent na fakultetu i poslao joj sledeće poruke: “Je l lepo vino za 16.000 evra”, “Lažete narod”, “Obavestiću medije””.

Podeli
Updated: мај 6, 2021 — 6:07 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *