Kličko Albancima: Kao što ste vi oslobođeni od Srbije, bićemo i mi od Rusije

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko koji je boravio u Davosu, u razgovoru za švajcarski list „Le Kanton 27“ zahvalio je Albancima i tzv. Kosovu na vojnoj podršci, ali i solidarnosti sa ukrajinskim narodom, poručivši da „se Ukrajinci bore protiv ruskog okupatora, kao Albanci nekada protiv srpskog okupatora“.

– Veoma mi je drago što sam prvi put sreo jednog albanskog novinara, što je dobra prilika da prenesem poruku vama, albanskom narodu na Balkanu. Čuli smo i čitali da ste i vi Albanci, kao i mi Ukrajinci, ljudi mira, slobodoljubivi, ali i borci.

Danas se borimo protiv ruskog režima koji pokušava da okupira Ukrajinu, kao vi koji ste nekada bili okupirani od Srbije… – kaže Kličko za švajcarski list, prenosi Kosovo onlajn.

Gradonačelnik Kijeva, ujedno i bivši svetski šampion u boksu, zahvalio je Albancima na solidarnosti sa Ukrajinom kako u vojnom aspektu, tako i na humanitarnoj pomoći.

– Verujem da ćemo mi u Ukrajini, pored Boga, vratiti ovu podršku našoj zemlji, našem narodu. Hvala Kosovu, hvala Albancima. Kao što ste vi oslobođeni od Srbije, bićemo oslobođeni i mi od Rusije – rekao je Kličko.

Podeli
Updated: мај 26, 2022 — 8:14 pm

2 Comments

Add a Comment
  1. Ako bude imao sreće Kličko će izbeći zarobljavanje i dug boravak u nekom sibirskom gulagu u polarnom pojasu i biti pokopan u zajedničku grobnicu sa Banderinim sledbenicima.

    1. Šta će, jedan bokser i istorija. Valjda će saznati jednog dana na primeru Dombasa da je Kosovo deo Srbije kao i Dombas i da su tu sada Amerikanci koji su ceo narod bombardovali 3 meseca da bi dobili tamo svoju bazu i napravili Albancima još jednu državu zarad svojih interesa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *