Ključa ispred Skupštine: Šerpama i pištaljkama na uvrede (VIDEO)

Pristalice Srpske napredne stranke u 19 sati su se okupile ispred doma Narodne skupštine, gde su pružile podršku narodnim poslanicima ove partije Aleksandru Martinoviću i Sandri Božić, koji štrajkuju glađu.

A u 20.05 je ispred Skupštine započeo skup podrške Bošku Obradoviću, kada su se građani pištaljkama i šerpama suprotstavili uvredama „naprednjaka“.
Neki aktivisti SNS su se ovog popodneva iz unutrašnjosti uputili ka Beogradu autobusima, te su ispred Narodne skupštine bili oko pola sedam.


Tom prilikom su skandirali poslanicima SNS, ali su i vređali lidera Dveri Boška Obradovića, koji od juče, takođe, štrajkuje glađu.


Ispred Skupštine su se našli i građani koji su došli da pruže podršku Obradoviću, pa su na uvredljivo skandiranje aktivista Srpske napredne stranke, odgovarali uzvicima „Boško, Srbine“.


Žandarmerija razdvajala građane


Kako su se ispred Skupštine našli suprotstavljeni građani, među njih je ušla Žandamerija, koja ih je razdvojila.


Nakon što je žandarmerija razdvojila pristalice Srpske napredne stranke i onih koji su došli da podrže Boška Obradovića, usledila je nova intervencija, pa su tako aktivisti SNS potisnuti ka parku, odakle su nastavili da skandiraju protiv lidera Dveri.


Za to vreme, dok su pristalice naprednjaka skandirale, poslanici vladajuće stranke su se poređali na stepeništu ispred doma Narodne skupštine, te su tako Vladimir Đukanović, Marijan Rističević, Vladimir Orlić i ostali pružali podršku Martinoviću i Sandri Božić.


Naprednjaci vređali Obradovića i preko razglasa


Nakon što je policija sprovela pristalice Srpske napredne stranke do parka, jedan od njih je uzeo megafon, te je preko njega vređao lidera Dveri Boška Obradovića.


Upućivali su mu razne poruke, među kojima su se izdvojile one kojima je Obradović pozivan da dođe kod njih, a jedan od aktista SNS mu je poručio: „Dođi kod nas, mi smo Marijanovi drugari“.


A nakon što su vređali Obradovića, usledio je skanidranje navijača predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kome su uzvikivali „Aco, Srbine“, te su tako nadlasali građane koji su skandirali protiv Vučića.

nakon tog skandiranja aktivistima Srpske napredne stranke su se priključili i članovi pojedinih navijačkih grupa, koji su se takođe našli na potezu do Pionirskog parka.

Izvor: Direktno

Podeli
Updated: 11 маја, 2020 — 8:57 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *