Knežević (Demokratski front): Izvini Srbijo i srpski narode

Želim da se izvinim celoj Srbiji i srpskom narodu zbog onoga što se desilo u parlamentu, jer to nije većinska Crna Gora, rekao je jutros za TV Prva Milan Knežević iz Demokratskog fronta, zbog toga što je u crnogorskom parlamentu usvojena Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

„Niko od građana koji su glasali za promene u Crnoj Gori i protiv Mila Đukanović nije mogao da pomisli da će veći deo parlamentarne većine proglasiti Srbiju i srpski narod za genocidan. Osećam izvesnu dozu sramote, iako sam glasao protiv te rezolucije“, rekao je on.

Knežević je naglasio da su premijeru Zdravku Krivokapiću, još pre glasanja, poručili da ako rezolucija o Srebrenici i smena ministra Vladimira Leposavića budu izglasani zajedno sa DPS, on više neće imati podršku DF i da ga više neće ni formalno smatrati za premijera.

Poslanici DF su posle glasanja napustili parlament, a svojim koalicionim partnerima Aleksi Bečiću i Dritanu Abazoviću, Knežević je poručio da ako odustanu od pravljenja dogovora sa DPS i pokažu spremnost za povratak na izvorne i izborne programske principe postoji mogućnost za obnavljanje odnosa.

Knežević je naglasio i da je legitimitet predsednika skupštine Alekse Bečića, takođe, upitan pošto je njegova partija zajedno sa DPS glasala za rezoluciju.

On nije želeo da spekuliše o mogućim naslednicima Krivokapića, ali je rekao da u parlamentarnoj većini postoji veliki broj ljudi koji bi časno i odgovorno obavljali funkciju premijera.

Ukoliko dogovora ne bude bilo, logičan put su novi izbori koje bi organizovala prelazna vlada, što bi bio poslednji predlog DF, zaključio je Knežević.

Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić smenjen je u Skupštini Crne Gore, koja je većinom glasova usvojila i rezoluciju o Srebrenici, na predlog opozicione Bošnjačke stranke.

Podeli
Updated: јун 18, 2021 — 8:25 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Veliko razocarenje je to sto se moji KUCI postali vazali Vuciceve politike , za svki postupak su trcali u Beograd na tv Pink.
    Nije svojstveno da se moja braca Srbi iz Crne gore predali Vucicu i da oni zastupaju Vucij=cevu politiku u Crnoj Gori.
    Medojevicu ,Mandicu, Knezevicu Kolo ste puta gostovali na tv Pink. da li je to u redu kad znate da Vucic ne voli svoj narod , svoje gradjane koji mu sluze samo za glasanje i nicemu vise.
    Da li znate da je Penzionere prevario 2018 i 2019 godine kad im nije povecao penzije doduse 2018 nesto jeste pod stavkom razno ali to nicemu ne vredi jer nije zbir u ukupnoj penziji dog 2019 je obecavao oko 6% i na kraju preskocio godinu pa preneo povecanje tek za januar 2020. mislite da smo mi sisali vesla da ne vidimo sta onradi svojim najstarijim gradjanima . no to mu nije dovoljno pa je krenuo i na Osobe Sa invaliditetom e njima od 2012 yakida tudju negu i pomoc , uvek im je negde oko 1.8 % a zakon kaze da se uskladjuje isto kao penzije. primanja su invalidimasvake godine umanjene za po 4 % u odnosu na penzije..
    To je taj vas Vucic koji poreklom nije iz Srbije vec iz bosne i taj ne zna sta znaci Srbin biti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *