Koliko bogatatstvo poseduje dinastija Vučića

Vučićevi roditelji Anđelko i Angelina na Vrčaru imaju trosoban stan veličine 112 kvadrata čija se vrednost procenjuje na 239.000 eura, Vučićev otac vlasnik je i stana od 80 metara kvadratnih i garaže u zgradi na Novom Beogradu u vrednosti od 111.000 eura, te kuće u Jajincima.

Familija predsednika Srbije Aleksandra Vučića u pogledu nekretnina vredna je 1.280.000 eura, navodi se u proširenoj verziji njegove imovinske karte, koju je objavio portal Krik.

Vučić u luksuznom naselju Belvil ima stan veličine 30 kvadrata u vrednosti od 50.000 eura. Vučič je rekao da su mu roditelji pomogli da kupi garsonjeru.

Odmah do predsednikove garsonjere nalazi se stan veličine 104 kvadratna metara u vlasništvu njegove druge žene Tamare Đukanović. Ona je vlasnica i garaže od 12 kvadrata u zgradi u kojoj je stan. Stan je kupila u maju 2013. godine za 135.000 eura od Slobodana Kvrgića, vlasnika kompanije „WinWin“, piše u ugovoru.

Vučićeva prva žena Ksenija vlasnik je stana veličine 118 kvadrata u vrednosti od 196.000 eura u Yu Biznis centru u Beogradu.

Vučić je taj stan dobio od države kada je bio ministar informisanja 1999. godine. Vučić tvrdi da je, nakon što je njegova stranka izgubila vlast, otplatio stan. U tome mu je, kako kaže, pomogla porodica, ali i tadašnji stranački šef Vojislav Šešelj.

Vučić je u decembru 2013. godine stan ugovorom poklonio tadašnjoj supruzi Kseniji, ali je u katastru on i dalje upisan kao vlasnik.

Vučićevi roditelji Anđelko i Angelina na Vrčaru imaju trosoban stan veličine 112 kvadrata čija se vrednost procenjuje na 239.000 eura.

Ovaj stan je najskuplja nekretnina koju porodica ima. Stan su dobili u razmeni sa Narodnom bankom Jugoslavije 1998. godine, u dogovoru veoma dobrom za porodicu.

Vučićevi roditelji su banci u zamenu za ovaj dali stan od 89 kvadrata na Novom Beogradu. Razliku od 23 metra kvadratna, za koliko je veći stan u Krunskoj, doplatili su svega tadašnjih 2.400 nemačkih maraka.

Stan koji su dobili od Narodne banke vredi skoro tri puta više od stana koji su dali u zamenu. Predsednikov otac je u to vreme radio u Narodnoj banci, a Vučić je bio ministar informisanja.

Famozna porodična kuća u Jajincima upisana je na ime Vučićevog oca Anđelka. Predsednik u kuću dovodi bitne goste iz inostranstva i pokazuje im vinski podrum koji se u njoj nalazi. Ova kuća je izgrađena bez dozvole za gradnju.

Vučićev otac vlasnik je i stana od 80 metara kvadratnih i garaže u zgradi na Novom Beogradu u vrednosti od 111.000 eura.

Brat Andrej Vučić vlasnik je četvorosobnog stana u Ulici Antifašističke borbe na Novom Beogradu. Kupio ga je aprila 2008. godine zajedno sa tadašnjom suprugom za 200.000 eura. Uplatili su svojih 100.000 eura, dok su ostatak isplatili iz kredita koji su podigli kod banke.

Četiri godine kasnije Andrej se razveo i u septembru 2012. od bivše supruge otkupio polovinu stana za 40.000 eura.

Vučićeva majka Angelina vlasnica je oko dva hektara poljoprivrednog zemljišta kod Bečeja čija se vrednost procenjuje na 20.000 eura.

Familija Vučića, tačnije otac Anđelko, u Bosni poseduje kuću od 47 kvadrata (vrednost nepoznata), dvorište od 112 kvadrata (vrednost nepoznata), šumu i voćnjak od 2,72 hektara u vrednosti od 10.000 eura.

Otac Anđelko vlasnik je i oko dva i po hektara poljoprivrednog zemljišta u selu Manđelos kod Sremske Mitrovice u vrednosti od 90.000 eura.

Vrlo je važno napomenuti da svi članovi familije Vučić nikada nisu radili u privatnom sektoru. Takođe je važno napomenuti da su ovo podaci koji se mogu naći zvanično, a ono nezvanično ćemo saznati u budućnosti.

Pročitajte o tome kako predsednik predstavlja imovno stanje svoje porodice.

Podeli
Updated: август 11, 2020 — 3:53 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *