Koluvija: Da me nisu uhapsili POBOLJŠAO BIH SRPSKU EKONOMIJU

Predrag Koluvija, većinski vlasnik poljoprivrednog gazdinstva „Jovanjica“ na kome je krajem prošle godine zaplenjeno oko četiri tone marihuane, izneo je danas svoju odbranu u Specijalnom sudu u Beogradu, rekavši da mu je ceo slučaj montiran, kao i da je u policiji ispitivan o poznanstvu sa pojedinim političarima, među kojima su funkcioneri Srpske napredne stranke (SNS) Zoran Babić, Aleksandar Vulin i Nebojša Stefanović.

Koluvija smatra da bi, da nije uhapšen, razvio svoj biznis do te mere da bi u BDP Srbije učestvovao sa više od 1 odsto, kao i da bi na taj način pomogao celu srpsku ekonomiju, odnosno, kako je rekao, „da bi se ljudi vratili na selo“.

Sem toga, Koluvija je danas istakao da je sumnjao da ga konkurencija prati, s obzirom na sastanke koje je imao prošle godine sa izvesnim advokatom i predstavnikom američkih firmi, koje su se takođe bavile uzgojom indijske konoplje, te da je „Jovanjica“ nadgledana dronovima.

Koluvija je na današnjem pretresu istakao da je maja 2019. godine otišao u Sjedinjene Američke Države (SAD) na sajam uzgajanja indijske konoplje, a gde je upoznao predstavnike pojedinih firmi.

– Advokat Kris, koji zastupa američke firme, me je pozvao telefonom i pitao me da se sastanemo. Pristao sam da se sastanemo, on je na pomenuti sastanak došao sa nekim advokatom iz Crne Gore koga poznajem kao Danila i tada su mi rekli da neće dozvoliti da ih istisnem s tržišta. Rekli su mi da imaju ponudu za mene. Bilo je reči o tome da spojimo firme, odnosno da se okupimo u jednoj i da mi daju 25 odsto vlasništva – rekao je Koluvija.

On je dodao da je odbio ponudu, ali su se potom dogodile čudne stvari.

– Kris mi je rekao da dobro pazim šta radim, da imam porodicu. Činilo mi se kao da mi preti. Rekao mi je i da je trebalo da shvatim da znaju sve šta radim – rekao je Koluvija.

Koluvija je stavio akcenat i na to da je od strane moćnika iz inostranstva, za koje tvrdi da su povezani sa Amerikancima, njegovo imanje nadgledano dronovima i da je na njega, uoči hapšenja, vršen pritisak da proda „Jovanjicu“.

Koluvijino izlaganje je prekinuto, a on bi trebalo da nastavi iznošenje odbrane tokom sutrašnjeg dana.

Podeli
Updated: децембар 29, 2020 — 9:50 am

1 Comment

Add a Comment
  1. A najsrecniji bi bili konzumenti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *