KON: Kreće hitna vakcinacija, blizu smo okončanja!

„Imamo Nacionalni institut za imunizaciju to je novo telo koje će biti zaduženo i koje će raspisati hitnu vakcinaciju. I to će se vrlo brzo desiti“, kazao je danas epidemiolog Predrag Kon.

On je rekao da ne zna detalje oko vakcine, ali da pred kraj godine stiže, što je vrlo ohrabrujuće.

„Posle će stizati u turama. Mi imamo najviši stepen bezbednosti kada je u pitanju novi lek ili vakcina i to će sve morati da se ispoštuje. Prvo će krenuti imunazacija lekara, što je i najlogičnije. Posle zdravstva ide vojska i policija i to je jedino što znam da je za sada logično i prioritet. Ali to je tek plan, a Ministarstvo zdravlja treba da raspiše imunizaciju“, objasnio je on.

Kon kaže da zna ono što je predsednik rekao, a to je da nam je pripalo kao mogućnost da dobijemo vakcinu u tim prvim raspodelima.

„Takođe, nam pokazuje da smo jako blizu okončanja jer dobijamo još jedno oružje osim maski i pranja ruku, koje treba da počnemo da iskoristimo„, zaključio je on.

Krizni štab vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Podeli
Updated: новембар 14, 2020 — 10:18 pm

2 Comments

Add a Comment
  1. napokon vakcina da mogu na miru da idem u švaleracuju

    1. Izgleda si na rečima jak ako ti vakcina treba za švaleraciju 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *