KON: NEĆU VAM OPROSTITI! Došli mi pod prozor i govorili da sam zlikovac!

„Došli su mi pod prozor i skandirali mi da sam zlikovac. To nema veze sa istinom, jer ja sam epidemiolog, virus je zlikovac, a oni su se svrstali uz zlikovca. Skanidrali su „uhapsite Kona“. Zašto bilo ko treba da me uhapsi? Zbog vakcina, kovid propusnica? Apsolutno nema razloga za to. Uvrede im neću oprostiti“, rekao je član Kriznog štaba Predrag Kon, pred čijom zgradom je sinoć organizovan protest protivnika kovid propusnica i uvedenih mera.

Kon je, pored tog skandiranja, govorio o epidemiološkoj situaciji u Srbiji, te je najavio mogućnost da se kovid propusnice produže na 24 sata.

– Ne možemo još da vidimo rezultate jer je tek počela da se primenjuje ta mera. Ona je samo uvod u nešto što treba da se sprovodi 24 sata dnevno. To je epidemiološki stav. Da li smo zakasnili sad je besmisleno pričati. Tražimo ove mere još od proleća – rekao je Kon, a prenose beogradski mediji.

– Ljudi se još nisu organizovali da kontrolišu kovid propusnice, ali mislim da to neće dugo trajati. Rasprava o tome da li je to u skladu sa ljudskim pravima trajala je dugo i protestanti za ljudska prava u ovom slučaju nisu u pravu. Posebno ću im odgovoriti vezano sa sinoćne proteste. Situacija je takva da traži restriktivne i žestoke mere. Ako mere budu 24 sata, videće se poboljšanje. A to će se uskoro i desiti – rekao je Kon.

Epidemiolog je istakao da smatra da je kovid propusnice trebalo da se uvedu još u julu.

– Previše je rano za bilo kakvo zaključivanje. Ono što je bitno jeste da postoji mera koja čuva narodno zdravlje. Ona je zato i doneta, a ne da nekog maltretira. To je nešto što je prošlo krajnje ozbiljne distance da bi se takva odluka donela. Mislim da je kovid propusnice trebalo još u julu da uvedu.

Kon se osvrnuo i na proteste građana protiv kovid propusnica koji se već danima održavaju u večernjim časovima ispred Skupštine grada Beograda. A sinoć su skandirali ispred zgrade u kojoj on živi.

– Moram jasno da kažem. Tu se skandiralo da sam ustaša, i to veze sa istinom nema. Skandiralo se da sam zlikovac. To takođe veze sa istinom nema, ja sam epidemiolog, zlikovac je virus, a oni su se svrstali uz zlikovca. To treba da im bude jasno. Obraćam se svim građanima Srbije: Ne svrstavajte se uz zlikovce! Skandirali su da sam Mengele, a on se smatra najgorim zlom što postoji, to im zbog porekla nikada oprostiti neću. Na kraju su skandirali „uhapsite Kona“. Zašto da me bilo ko uhapsi? Da li je to zbog kovid propusnica? Stava prema vakcina? Ne! Nema apsolutno razloga da me bilo ko uhapsi – rekao je Kon.

Epidemiolog je prokomentarisao neke tvrdnje da hronični bolesnici imaju strah od vakcine.

– To je potpuno suludo. Hronični bolesnici su prvi za vakcinaciju jer sam kovid može biti smrtonosan kod njih. Čak treba i ranije da prime treću dozu, i to pogotovo ako im je oštećen imuni sistem. Inače, treba reći za hronične bolesnike, ako su primili Sinofarm, posle četiri meseca treba da prime treću dozu.

Oni koji su imunokompromitovani već posle mesec dana nakon druge doze treba da prime treću. Imunitet nakon vakcine ne traje dugo. Toga smo se malo bojali. Ne postoji ni jedna hronična bolest zbog koje neko ne sme da primi vakcinu. Bira se samo momenat kad pacijent treba da primi vakcinu – rekao je Kon, koji je ponovo apelovao na građane da se vakcinišu.

Podeli
Updated: октобар 26, 2021 — 3:31 pm

2 Comments

Add a Comment
  1. Jesi zkikovac i nadriljekar, viruse čovjek izbacuje iz svog organizma klenu. Kakve mjere, pa još 24 sata je.o ti mamu svoju Hitlerovsku. Jebo te Soroš i kompanija koji te plaćaju pi..a ti materina

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *