Kon: One koji idu po korona žurkama treba kažnjavati prinudnim radom

Od večeras do ponedeljka u Srbiji će sve biti zatvoreno, osim prehrambenih objekata, apoteka i pumpi, u cilju sprečavanja širenja korona virusa. Ipak, Predrag Kon još nije zadovoljan i hoće oštrije od toga.

„Nisam zadovoljan jer ovo ne može ništa da nam reši. Potreban je duži vremenski period zatvaranja. Ovo će samo blago da poboljša situaciju. Ovo je bio krajnji momenat za ovakvo uvođenje. Protesta i pobune ugostitelja će sigurno biti, ali država mora da nađe način da izađe na kraj sa time, to ne mogu ja kao lekar to da uradim“, rekao je epidemiolog Predrag Kon za Mondo.

Tu se tek zagrejao i potom pomenuo pomalo oštru ideju koju su mnogi prokomentarisali kao preterivanje.

Kon je dodao da je jedna od opcija prinudni rad za mlade koji idu po korona žurkama i krše mere, a njegova ideja je da oni nose boce sa kiseonikom u bolnicama, koje su teške.

„Govorim to ne da bih plašio, već da bih ih odvratio od kršenja mera“, rekao je on i ostavio ljude u šoku jer je svima jasno da ne može da izgovara baš sve što mu padne na pamet jer je ovo vrlo ozbiljna situacija i van svake pameti je izmišljati sve i svašta na račun nje.

Takođe, istakao je kako oni koji su kršili mere moraju prinudno biti testirani, pa ako su već bili radi da ugroze sebe i druge, onda makar treba da se utvrdi na vreme da li su u tome uspeli – što je okej ideja, naročito u poređenju sa ovom o prinudnom radu.

„Ne razume se problem, ne razume se da je ovo najveća pandemija, ne samo ovog veka već inače, i da je ona smrtonosna i da se u sklopu toga jedan sektor društva, zdravstveni, do te mere prenapregnuo da ne može da bude bez podrške društva“, zaključio je doktor Kon.

Izvor: Noizz

Podeli
Updated: март 16, 2021 — 11:55 am

1 Comment

Add a Comment
  1. njega pod hitno na kliniku Dr.Laza. Nije normalan a navukao se na vlast pa bi i da sudi, da zatvara da vrši prisilu nad građanima. Sotona..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *