KON PRIZNAO DA JE NJEMU I VUČIĆU CILJ ŠTO VIŠE MRTVIH SRBA: Karantinski turisti iz Indije unose delta soj!

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon priznao je ono što svako može da vidi u centru glavnog grada – karantin za putnike iz Indije se ne poštuje, a hiljade ovih putnika šetaju ulicama Beograda.

Zemlje Evropske unije, SAD, Kanada, Australija, pa čak i UAE i Kuvajt, zbog velikog rizika od širenja delta soja korone ne primaju na svoju teritoriju nikoga ko je u prethodnih 14 dana boravio u Indiji koja je svetski epicentar delta soja korona virusa.

Srbija ih, iz Vučiču znanih razloga prima, i ne samo to, već se ne poštuju čak ni postojeći protokoli, priznao je dr Kon. On je istakao da je veoma zabrinut jer se delta soj korone širi mnogo brže od do sada poznatih tipova virusa.

Da podsetimo, nakon otkrića Direktno.rs, Aleksandar Vučić spetljao se pred novinarima i izjavio da prvi put čuje za karantinski turizam iz Indije, a onda sam sebe demantovao, i u sledećoj rečenici rekao da „sve putnike iz Indije vakcinišu“. Doduše nije rekao da li je to dobrovoljno i da li baš svi to žele, ali je dodao i da im rade PCR test nakon četiri dana.

Dr Kon ga je demantovao.

Indijski karantinski turisti, po pravilu slobodno borave u Beogradu od 7 do 14 dana, zavisno od epidemioloških mera na finalnoj destinaciji, a nakon toga, oni koji nisu zaraženi nastavljaju put.

Šta se dešava sa zaraženima niko ne zna. Ono što je jedino sigurno, odgovornost za eventualnu eskalaciju zaraze delta sojem korona virusa snosiće Aleksandar Vučič lično jer Srbija po pitanju putnika iz najugroženije države postupa suprotno ozbiljnim vladama koje štite zdravlje svog stanovništva.

Izvor: Naša Borba

Podeli
Updated: јул 10, 2021 — 12:40 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *