Kon: Tražili smo od vlasti oštrije mere ali VUČIĆ NE DOZVOLJAVA (VIDEO)

Krizni štab je zasedao i razmatrao uvođenje novih mera, ali je epidemiolog Predrag Kon izjavio da nijedna od njih, tokom sednice, nije doneta.

On nije isključio mogućnost da neke mere budu usvojene i objavljene.

Ništa nije doneto za sada“, rekao je Kon

„Medicinski deo je dao svoje, tražio je prilično oštro da se nešto promeni, za sada je to na ‘stend baju’, ne znam do kada. Sve je to i pismeno poslato, dakle, mnogo toga je bilo u komunikaciji već ranije. Radi se svakako o ekonomskom aspektu, proceni koja ne može da bude za medicinski deo štaba. To i kontrola su trenutno najveći problem“, naveo je.

Prema njegovim rečima, svi u medicinskom delu, jedinstveno, smatraju da bi trebalo ozbiljno zaoštriti i sprovođenje i kontrolu mera, kao i da je potrebno uvođenje dodatnih mera.

„Dobro su nas čuli, zna se šta smo tražili, ne mogu da kažem šta će biti doneseno, jer ovo svakako zavisi od nemedicinskog dela. Mi smo to rekli i to vrlo eksplicitno“, rekao je Kon i objasnio da odluka o novim merama zavisi od više faktora.

„Ne radi se o tome da neko nešto hoće ili neće, stvar je u proceni mogućeg za sprovesti, najboljeg u ovom trenutku i ne sumnjam da postoji dobra namera svih da se ovo zaustavi. Što se medicinskog dela tiče, jasno je da kontakte treba sprečiti i da treba sprovesti sve to“, izjavio je dr Kon.

Ne treba mnogo mudrosti i zaključiti ko je sprečio nove mere kada se pogleda ovaj video sa predsednikove konferencije za novinare.

Podeli
Updated: новембар 15, 2020 — 10:22 am

2 Comments

Add a Comment
  1. Kako vas samo nije sramota da „ne dozvoljava“ u naslovu pišete zajedno? Stavljate navodnike koje ne otvorite ali zatvorite…
    Koga ćete vi da kritikujete kad ste nepismeni? Upravo je takvo novinarstvo donelo sunovrat svim ostalim tekovinama društva. Na sve pozicije su se popeli najgori, uključujući i Kona.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *