Kon: Ukoliko se nastavi pogoršanje moraće oštrije mere

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da je medicinski deo Kriznog štaba tražio njegovu sednicu, koja bi trebalo da se održi u sredu, navodeći da danima u javnosti upozoravaju da je potrebno pooštravanje mera.

– Policijski čas je prošla tema i neće biti na dnevnom redu sednice ali je tema dužina radnog vremena – rekao je Kon, za Radio televiziju Srbije, mada nije precizirao na koje bi se to objekte odnosilo, ali da će se raspavljati šta je najpovoljnije rešenje i za Beograd i za Srbiju.

Kako je rekao, „vrlo dobro sluša šta kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić, ali mora da se čuje i druga strana“.

On je istakao da je medicinski deo Kriznog štaba „ušančen u svom zahtevu da se ne sme dozvoliti naglo povećanje broja novozareženih“.

Kako je naveo, bolnice se pune i ako se tako nastavi zdravstveni radnici neće moći fizički da izdrže toliko posla.

– Videli smo da su vikendi i produženi vikendi udarni dani, kao i da okupljanja, bilo pozitivna ili neka druga, povećavaju rizik od oboljevanja – rekao je Kon.

On je rekao i da se u srednjim školama, na primer u Beogradu, registruje više oboljevanje kod srednjoškolaca nego ranije ali su brojevi i dalje vrlo mali.

– Međutim imamo iskustva drugih zemalja da je to naglo krenulo. Pa i ovde u Vranju da je to naglo krenulo kod srednjoškolaca – rekao je Kon navodeći da će morati da se raspravlja o onlajn nastavi.

Podeli
Updated: фебруар 22, 2021 — 9:52 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *