Konova izjava iskorišćena za deportaciju Novaka Đokovića

Potresen sam odlukom o deportaciji Novaka iz Australije. To ni u kom slučaju nije u duhu Međunarodnog zdravstvenog pravilnika koji govori u slobodnom prometu putnika, roba i usluga. Voleo bih da nikada nije došao u ovu situaciju – napisao je epidemiolog i član Kriznog štaba, dr Predrag Kon, na svom Fejsbuk profilu.

Međutim, tokom sudskog procesa protiv Novaka australijske vlasti su se pozvale, između ostalog, i na stavove Predraga Kona.

– U Đokovićevoj rodnoj zemlji, gde se procenjuje da je potpuno vakcinisano manje od pola stanovnika Srbije protiv kovida, a Đokovićevi stavovi su bili kritikovani od strane Predraga Kona, epidemiologa koji je optužio sportistu da stvara zabludu – naveli su na sudu predstavni

Australijske vlasti su se pozvale na Fejsbuk status Predraga Kona postavljen u aprilu 2020. godine, koji je izazvao veliku buru i oprečne stavove u Srbiji.

Predrag Kon o Đokoviću, 2020. FOTO: Printscreen

– Kao jedan od najvernijih Đokovićevih navijača voleo bih da sam imao prilike da mu približim značaj i ogroman doprinos imunizacije za zdravlje stanovništva. Sada je kasno, stvorio je pogrešna uverenja i tu više nema pomoći. Majstore, želim ti sve najbolje. Pokušaj ubuduće da izbegavaš direktne odgovore na pitanja u vezi vakcinacija, jer imaš ogroman uticaj – napisao je Kon.

Izvor: Direktno

Podeli
Updated: јануар 16, 2022 — 2:35 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Kad čujem ili pročitam šta ova individua radi narodu Srbije prosto me spopadne muka.Vakcinacija i vakcinisani može se reći da su u nekom vremenu posle vakcinacije prenosioci zaraze.Dali si pozitivan ili nisi utvrđije se testom sa problematičnim uspehom.Možeš da budeš zaražen a da ne pokaže a možeš da budeš nezaražen i da pokaže zarazu.I to je i SZO obnarodovala.Idite na GLOBAL RESCEARH i naći ćete mišljenja eminentnih lekara šta misle o ovome.Uz ovakve individuume SZO sprovodi nasilnu vakcinaciju a mi smo zamorčići.Naravno,uz sversrdnu pomoć držanih kvislinga.Teško narodu kada zapadni političari počnu da hvale poteze ovih ljudi koji sve OVO sprovode.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *