Kosovska policija upala na teritoriju Srbije da bi zaplenila kamion

Portal „Kossev“ objavio je danas da je kosovska policija praktično upala na teritoriju Srbije i zaplenila jedan kamion sa robom. Da je do ovog incidenta došlo tvrdi vlasnik tog kamiona S.D, čije puno ime „Kossev“ ne navodi. S druge strane, u kosovskoj policiji ćute, mada u izveštaju o ovom incidentu tvrde da je kamion zaplenjen u Šarpelju koji pripada rejonu Leposavića.

Prema rečima vlasnika kamiona, dva vozila, jedan sa stočnom hranom, jedan sa mlečnim proizvodima bila su parkirana u selu Mure, u opštini Raška na teritoriji centralne Srbije.

U trenutku kada je Kosovska policija pronašla kamione, prema tvrdnjama, vozači nisu bili u blizini, a jedno vozilo je bilo zaključano, dok je drugo, u kojem je ostao ključ, Kosovska policija zaplenila i odvela na carinski terminal u Mitrovici.

– Kosovska pogranična policija je ušla na teritoriju Srbije sigurno bar jedan kilometar. Odvezli su jedan kamion, drugi nisu mogli, jer je bio zaključan – objašnjava za KoSSev S.D. koji je o tome šta se desilo sa robom i vozilom saznao tek ujutru.

Loading...

Međutim, portparol KFOR-a Vinćenco Graso, u izjavi za „Kossev“ navodi da je prema njihovim informacijama, jedan kamion je bio na samoj administrativnoj pograničnoj liniji između barijera koje odvajaju stranu i sa Kosova od strane sa Srbije.
– Patrolu KFOR-a kontaktirala je kosovska pogranična policija, ali nije bila uključena u događaj. KFOR nema drugi kamion – rekao je on. Kada je S.D. došao na lice mesta, Kosovska policija se već, prema usmenim saznanjima koja on ima, navodno po naredbi kapetana Fejzulaha Tare povukla na teritoriju Kosova gde su svi čekali KFOR da utvrdi gde je granica.

– Američki kontingent je došao, utvrdio koordinate da je granica tu kod piramida. KFOR je utvrdio da su oba kamiona bila u Republici Srbiji, rekli su da će danas doći komandant Gron i da će doći taj kapetan Tara s kojim sam se ja lično video na terenu i koji mi je usmeno priznao, pred ostalim pripadnicima da je napravljen incident, da su prešli gore i da samo čeka zvanično, pismeno obrazloženje KFOR-a sa koordinatama da su oba kamiona na teritoriji Republike Srbije, što je KFOR odmah poslao njihovom štabu – objašnjava S.D

Kapetan Tara, koji je i predvodio akciju naveo je tada da nije znao da su prešli na teritoriju centralne Srbije, a S.D. je drugi kamion odvezao dalje ka Kopaoniku.

Dodaje i da je u Raški prijavio krađu kamiona gde je u izjavi rekao da ima usmena saznanja da ga je odvezla Kosovska policija.
S.D. je podsetio i na sporazum po kom pograničnim pojasom od 2 km između Srbije i Kosova mogu da patroliraju samo srpska vojska i KFOR, te da se Kosovska pogranična policija nije smela naći ni u toj zoni.

Izvor: Kosev

Podeli
Updated: 21 фебруара, 2019 — 1:15 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.