Kriminalci pobedili državu – Zorana Mihajlović se ućutala!

Umesto da bude sušen, deo nelegalnog objekta od preko 1.000 kvadrata na Pančićevom vrhu, upisan je u katastar.

Upis je odobrila Služba za katastar nepokretnosti Raške po zahtevu investitorke Snežane Mitković. U izdatom rešenju se nigde ne navodi da je reč o nelegalnom objektu, a sve to je urađeno uprkos rešenju o rušenju i izvršenju koje je Ministarstvo građevinarstva donelo još prošle godine.

Zahtev za upis u list nepokretnosti investitorka je podnela još 10. januara 2018. godine, ali joj je zahtev odobren tek 1. aprila 2019. Ona je tražila da se u katastar upiše deo objekta površine 43 kvadratna metra koji se nalazi na katastarskoj parceli 95 koja pripada opštini Raška.

Loading...

U obrazloženju za prihvatanje zahteva, raška katastarska služba nepokretnosti navela da je Snežana Mitković kao dokaz promene stanja na terenu dostavila elaborat geodetskih radova koji je overio GP Geoprojekt Plus iz Brusa. U rešenju se navodi da ono nije konačno, i da je protiv njega moguće uložiti žalbu u roku od osam dana od dostavljanja.

U dokumentu piše i da je reč o objektu čija je osnova površine 399 kvadrata, da se 356 kvadrata nalazi na katastarskoj parceli 1877/4 koja pripada opštini Brus, a 43 kvadrata na parceli 95 koja pripada opštini Raška. Mitković je upis u katastar tražila za deo objekta od 43 kvadrata. Reč je inače o zemljištu koje je u vlasništvu Republike Srbije, a nad kojim pravo korišćenja ima JP Nacionalni park Kopaonik.

Uprkos zakonskoj obaveza, u ovom rešenju se nigde ne navodi da je reč o nelegalnom objektu.

Podeli
Updated: 6 априла, 2019 — 4:44 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.