Lazanski je još 2014 predvideo rat Rusije i Ukrajine (VIDEO)

Ma šta ko mislio o Lazanskom, ne može mu osporiti profesionalno analiziranje odnosa između NATOa i Rusije. Isti scenario bi se desio i Srbiji, kada bi na vlast došao Vojislav Šešelj, i otpočeo proces zbližavanja ruskom vojnom savezu ODKB. Okruženi NATO zemljama našli bi se u istoj poziciji kao i Ukrajina danas.

U jeku sukoba između Rusije i Ukrajine pojavio se video iz 2014. godine u kom je bivši ambasador Srbije u Rusiji, Miroslav Lazanski, doslovno predvideo trenutne događaje.

Te godine gostovao je u emisiji „Teška reč“ i tom prilikom objasnio kako je Krim završena priča i da će Evropa, ukoliko ne dođe do sporazuma između Zapada i Rusije, ući u rat.

– O Krimu više ne vredi ni razgovarati. Ukrajina ako uđe u NATO, Krim u tim granicama u NATO ući neće. Treba gledati film „13 dana i kubanska kriza“. Kako Amerikanci nisu hteli da dozvole da ruske rakete koje pet minuta lete do Vašingtona budu na Kubi, tako Rusija ne sme danas da dozvoli da američke rakete budu u Ukrajini i lete četiri minuta do Moskve – pojasnio je Lazanski dobro poznatu situaciju na Krimu i potencijalne posledice ulaska Ukrajine u NATO pakt.

Na pitanje šta će se desiti ako ne dođe do strateškog kompromisa u budućnosti, pokojni ambasador je jasno izjavio da će uslediti rat u Evropi.

– Po mom mišljenju, ako ne dođe do strateškog kompromisa između Zapada i Rusije, između NATO-a i Rusije, između Amerike i Rusije, Evropa će ući u rat – rekao je Miroslav Lazanski.

Podsetimo, eskalacija situacije u Donbasu počela je 17. februara.

Ukrajinska vojska je počela intenzivno da granatira pozicije Donjecke i Luganske narodne republike.

Nakon toga 24. februara počela je vojna operacija Rusije protiv ukrajinske vojske i njenih NATO instrkutora.

Tokom dana kontraofanzivi DNR-a i LNP-a pala su mnoga ključna mesta u Ukrajini.

Podeli
Updated: март 6, 2022 — 5:18 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *