LAŽI ZA IZBORE: Vučić OBMANUO JAVNOST oko sporazuma o Ruskom gasu, OVO JE ISTINA!

Šta se zaista dogodilo na sastanku Aleksandra Vučića i Vladimira Putina? Ne samo da je Vučić dobio crveni svetlo za rešavanje kosovskog pitanja van Rezolucije 1244, već je isplivala i istina o ceni gasa, koju je Vučić “izborio”.

Detalje je otkrio Miroslav Parović, life Narodnog slobodarskog pokreta:

– Aleksandar Vučić nije nikakav vrhunski pregovarač niti je na bilo koji način cenjen u Rusiji već se na sastanku sa Vladimirom Putinom pozvao na klauzulu već postojećeg desetogodišnjeg ugovora o isporuci ruskog gasa, a po kojoj jedna od strana može da zatraži produžetak važenja starog ugovora dok se ne uslagase svi detalji novog.

Inače, postojeći ugovor na koji se u pregovorima pozvala naša strana potpisan je 2011. godine za vreme predhodne vlasti, a ključni doprinos tom povoljnom aranžmanu i tzv „naftnoj formuli“ za određivanje cene gasa dao je tadašnji ministar energetike i rudarstva, prof. dr Petar Škundrić kojeg je lično Vučić osumnjičio da je pomogao demonstracije sedmog jula prošle godine.

Važan podatak je i to da je naprednjačka ministarka Zorana Mihajlović tražila 2013. Godine, prilikom aneksiranja ugovora sa Gaspromom, da se ne potpisuju dugoročni ugovori o isporuci gasa kao i da se promeni formula za računanje cene.

Da je tada to prihvaćeno umesto 270 dolara plaćali bismo i do 2000 bez bilo kakve garancije da ćemo dobiti isporuke čak i po tim paprenim cenama.

Ovim predizbornim marketiškim trikom propuštena je prilika da se u godini kada je završen magistralni gasovod „Balkanski tok“ i ruska gasna elektrana u Pančevu definiše povoljni desetogodišnji ugovor o isporuci gasa Srbiji.

Takođe, treba reći da je ovim u osnovi lošim potezom Srbija sebi vezala ruke u pregovorima oko naših potraživanja koja imamo u odnosu na Gasprom, a koja se mere u stotinama miliona evra. Ali pošto Vučić razmišlja samo o sebi lično i o izborima u aprilu opet je srpski interes ostao kolateralna šteta te šarlatanske politike i bolesne ambicije – otkrio je Parović.

Podeli
Updated: новембар 26, 2021 — 10:33 pm

2 Comments

Add a Comment
  1. to znaju svi osim publike reziskih medija

  2. Pre svega, u srbskoj politici nikada nije bilo mudrosti i razuma! Takvu tradiciju srbska politika – nema! Uvek je (u prvom planu) bila lopovija i lični interesi! Prema tome, od kuda bi Alek mogao da nauči tako nešto? – na šta da se osloni!? On samo postupao onako kakva je srbska tradicija i kultura! – a ona je ajdučka – lopovska!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *