Lažna Zorana Mihajlović poziva: Ulažite sa mnom i zaradite

Posle Dragana Šutanovca, bivšeg ministra odbrane, koji muku muči sa lažnim profilma na društvenim mrežama, sličan problem je zadesio i aktuelnu ministarku građevinastva i saobraćaja Zoranu Mihajlović.

Naime, ako potražite na društvenim mrežama Melisu Brodbek, upoznaćete jednu poslovnu ženu, preduzetnicu koja trguje bitkoinima i koja izgleda u potpunost isto kao srpska ministarka.

Naime, ovaj lažni profil na prevaru uvlači ljude u poslovnu saradnju, te tako naivni ljudi koji zaista veruju da postoji Melisa, daju svoj novac u nadi da će doći do ozbiljne zarade.

Melisa je na Instagramu sastanke ministarke Mihajlović iskoristila da predstavi kao svoje poslovne, te su tako državni razgovori postali razgovori o investiranju u bitkoine, odnosno zaradi brzog i lakog novca.

Tako je, na primer, fotografija Zorane Mihajlović iz kabineta, gde pozira verovatno čitajući o novim trasama autoputeva, ovaj lažni nalog iskoristio kao priliku da pozove sve zainteresovane za poslovnu sa saradnju da joj obrate, ukoliko im je potreban profesionalni menadžer za vođenje prodajnog računa.

“Povežite se danas sa mnom i pomoći ću vam da upravljate vašim računom”, stoji u opisu, uz zahtev da se Melisi isplati 10 odsto od svakog prihoda.

Takođe, sa ovog profila stižu pozivi za brzu zaradu bez da “mrdnete prstom”. Dovoljno je da budete kod kuće.

Pojedini korisnici društvenih mreža, koji su primetili identičnost Melise i srpske ministarke obratili su se osobi koja stoji iza ovog lažnog profila, međutim tokom razgovora o biznsu, “zaintersovana” strana ipak je odlučila da neće sarađivati sa Melisom, već da će investirati u posao zajedno sa Zoranom Mihajlović. Milisin odgovor je bio: “Pa to sam ja”.

Istine radi, osoba sa fotografije jeste aktuelna ministarka, međutim male su šanse da je Zorana Mihajlović zaista odlučila da se potpiše kao Melisa Brodbek i trguje bitkoinima preko društvenih mreža.

Ministarska plata sasvim je dovoljna za pristojan život, a s obzirom da obavlja veoma ozbiljan državni posao, teško da Mihajlović ima vremena da se aktivno bavim prodajom preko društvenih mreža.

Podeli
Updated: септембар 17, 2020 — 5:27 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *