LAŽNE DIPLOME DOLAZE NA NAPLATU – Lekar proglasio ženu mrtvom, POGREBNIK SHVATIO DA JE ŽIVA!

Lekar Hitne službe u Kikindi N.B. napravio je istu grešku kao i njegov stariji kolega pre nešto više od godinu dana, jer je u četvrtak 89-ogodišnju I.K. nakon pregleda u njenoj kući proglasio mrtvom, ali se ubrzo pokazalo da je žena živa, pa je hitno prebačena u kikindsku bolnicu, gde se i sada nalazi na odeljenju Neurologije.

Kako Novosti saznaju, rođaci su pozvali Hitnu službu kako bi baki ukazali pomoć. Kada je ekipa Hitne službe stigla u kuću pacijentkinje I.K. lekar je, nakon pregleda, konstatovao smrt starice, pa je porodica pozvala pogrebnu službu. Međutim, kada je nešto kasnije stigla pogrebna služba, a žena je pokazala znakove života.

Pacijentkinja I. K. je na odeljenju Neurologije Opšte bolnice u Kikindi, a brigu o njoj, osim lekara i medicinskog osoblja, vode ćerka i snaha.

Loading...

Ovo je drugi ovakav slučaj u Kikindi kada lekar Hitne službe živu pacijentkinju proglašava mrtvom. To se dogodilo i u maju prošle godine kada je lekar te službe baku, koja je živela u Genrontološkom centru, proglasio mrtvom, ali je sutradan utvrđeno da je živa, pa je, takođe, prebačena u bolnicu.

Iako teško bolesna ona je u toj ustanovi živela još deset meseci. Zbog te greške lekar je iz Hitne službe prebačen da radi u ambulantu opšte prakse.

Direktorka Doma zdravlja u Kikindi, dr Biljana Marković, u čijem je sastavu Hitna služba, kaže da će se ustanova o ovom drugom slučaju lekarske greške, zvanično oglasiti u ponedeljak, kada detalje najnovijeg slučaja ispita i izveštaj sačini Komisija unutrašnje kontrole.

Podeli
Updated: 6 августа, 2019 — 11:14 am

5 Comments

Add a Comment
 1. Mladi lekari se kale u Hitnoj, ali ih treba postepeno uvoditi u službu, da dežuraju uz starije kolege koji imaju više iskustva ………..

 2. Dobrobi bilo dase lekaru obezbedi udoban krevet i zatvorska ćelija. Ne samo njemu nego i onome kogaje primojo u radni odnos.

 3. Koliko li je tako živih sahranjeno,bruka koliko neznanje-to treba sve u zatvor i najuriti iz sluzbe.

 4. PREDLAZEM :

  Urditi H I T N O reviziju znanja svrsenih studenata na medicinskom fakultetu odsek ENGLESKI.
  Nisam stranacka licnost, ovo pisem iskljucivo zbog brige zbinjavanja i brige o pacijentima.
  Ono sto se moze cuti neformalno o tim studija navodi ma da ovo napisem jer se nezna ko ce sve biti njihov pacijent.
  Ovo je ozbiljan problem i Ministrastvo se ozbiljno mora sa ovim pozabaviti i videti ko moze i zasluzuje da dobije licencu lekara.

 5. Posao lekara je visoko human posao.
  Da bi ga sto bolje i savesnije obavili moraju imati neka predznanja.
  Cuje se da neki nasi poznati lekari kada dodju u tu situciju da im treba lekarska pomoc istu traze u inostranstvu.

  OBAVEZNO REVIZIJA VISOKOSKOLSTVA A POSEBNO ONIH PROFILA KOJI SU JAKO OSETLJIVI I MOGU ZBOG NESPREMNOSTI UCINITI NESAGLEDIVE POSLEDICE.

  Moj prilog shvatite kao krajnje dobronameran nikako tendenciozan i nije pisan niukakvu svrhu da bi na silu nipodastavao svrsene studente medicine a pogotovo one koji su to zavrsili na ENGLESKOM jeziku.

  Svi mi u odredjenoj situaciji mozemo biti njihovi pacijenti kao hitni slucajevi bez mogucnosti biranja lekara.

  JOS JEDNOM NAPOMINJEM DA SE JAVLJAM I S K LJ U C I V O U NAJBOLJOJ NAMERI A SVE U SVRHU UNAPREDJNJA ZDRASTVENIH USLUGA.
  HVALA NA RAZUMEVANJU.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.