LEČIĆ OSLOBOĐEN: Šteta koja mi je naneta ne može biti nadoknađena

Iako sam, budući da nisam kriv, ovakav ishod i očekivao, moram priznati da se ne osećam kao pobednik, istakao je glumac Branislav Lečić u saopštenju.

Nakon izuzetno teškog perioda, od skoro četiri meseca, primio sam vest kako je tužilaštvo odlučilo da protiv mene ne pokreće postupak povodom iznetih optužbi, istakao je Lečić u saopštenju.

„Naime, šteta koja je naneta meni, mojoj porodici i prijateljima, nikada i nikako ne može biti nadoknađena“, istakao je on.

Takođe, kako je dodao, nenadoknadiva šteta naneta je i svim pravim žrtvama nasilja u našoj zemlji i regionu.

Nakon ovakvog epiloga, smatra on, imaće još manje smelosti da se za pomoć obrate nadležnim institucijama.

„Razloge zbog kojih se sve ovo desilo baš meni još uvek ne mogu da razumem, niti mogu da razumem motive onih koji su me osudili pre nego je bilo kakav postupak protiv mene i pokrenut. Iako sam pred policijom i tužilaštvom imao status građanina, a ne optuženog niti čak osumnjičenog, mnogi su požurili da iznesu završnu reč i donesu osuđujuću presudu“, naveo je glumac u saopštenju.

On je naglasio i da je zabrinut zbog opšteg stanja u društvu.

„Koristim priliku da pozovem čitavu javnost, a pre svega medije i ostale koji imaju uticaj na javno mnjenje, da ubuduće više pažnje obrate na pretpostavku nevinosti, kao jedno od osnovnih ljudskih prava, a sve kako se više nikome ne bi dogodilo da bude osuđen pre suđenja“, ukazao je on.

On je zamolio medije za odmor za njega i njegovu porodicu.

„Nakon toga, rado ću upoznati javnost sa svojom stranom priče i mojim konkretnim dokazima iz postupka, jer smatram da je to moje pravo i velika obaveza, zbog moje dece, ljudi koji poštuju moje delo, ali i našeg društva uopšte“, objasnio je Lečić.

Podeli
Updated: јул 13, 2021 — 7:34 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Tužilaštvo je ovim „činom“ ohrabrilo sve buduće uticajne filmadžije, direktore, biznismene i ostale siledžije sa „sa belim okovratnicima“, – da mogu bezbrižno da vrše nezakonite psihičke pritiske na mlade glumice, radnice i druge, da ih ucenjuju te da ih protežiraju u zamenu za seks, – STRAŠNO ! Ni odvratnom producentu Harviju Vajnstajnu u sudskom procesu nije dokazan niti jedan materijalni dokaz za silovanje, ali je zbog svedočenja više glumica ustanovljeno da su se silovanja dogodila i osudjen je na 23 godine zatvora, a po meni je Lečić zaslužio bar 15 godina. Mislim da sa njime još nije sve gotovo, – treba da se jave sve žene koje je napastvovao, – a po nekim informacijama koje su se čule, ima ih bar 10-tak, – ako ne i više. Lečić je trebao da leči očigledne komplekse kroz još aktivniju glumu, a ne preko glumica, – njemu se očigledno ovo drugo mnogo više dopadalo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *