LINČ: VESIĆ JEDVA IZVUKAO ŽIVU GLAVU NA PROMOCIJI SVOJE KNJIGE

Aktivisti Srpske napredne stranke (SNS) i Saveza za Srbiju (SZS) verbalno su se sukobili ispred gaperije Progres u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu, u kojoj se održavala promocija knjige zamenika gradonačelnika Goran Vesić „Knjiga o Beogradu“.

Kako je javio reporter agencije Beta, do incidenta je došlo kada su aktivisti SNS-a pokušali da uruče Vesićevu knjigu funkcionerima Stranke slobode i pravde, Marku Bastaću i Borku Stefanoviću.

Na ulaznim vratima galerije Progres stali su aktivisti SNS-a, dok su aktivisti SzS-a bili pored njih, noseći transparente protiv Vesića.

Ispred te galerije bio je Simo Spasić, predsednik udruženja ubijenih i kidnapovanih na Kosovu i Metohiji, koji je vređao pripadnike opozicionog SZS-a.

Loading...

Dok su aktivisti SzS-a uzvikivali „Vesiću, lopove“, pripadnici SNS-a su uzvraćali sa „Đilasu, lopove“.

Usledilo je koškanje omladinaca dve stranke ali se situacija brzo smirila.

Ministra za rad i socijalnu politiku Zorana Đorđevića izviždali su aktivisti SZS kada je ulazio na predstavljanje Vesićeve knjige.

Po navodima reportera Bete, ispred galerije nema uniformisanih policajaca ali su prisutni pripadnici MUP-a u civilu.

Nakon završetka promocije, došlo je do uzajamnog guranja pripadnika Vesićevog obezbeđenja i aktivista Saveza za Srbiju, delovalo je da je neko odgurno i zamenika gradonačelnika a potom su opozicioni aktivisti trčali za Vesićem od izlaza galerije u pravcu Zmaj Jovine ulice.

Oni su uvredama dočekali goste promocije, među kojima i generalnog sekretara predsednika Srbije Nikolu Selakovića, a jedna od aktivistkinja SZS pokušala je telom da zaustavi vozilo u kom se Vesić nalazio a koje se velikom brzinom uputilo na Narodnom pozorištu.

Podeli
Updated: 15 октобра, 2019 — 7:53 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.