Ljudi sve manje potrebni! U Kaliforniji otvoren prvi potpuno ROBOTIZOVANI restoran (VIDEO)

Čekajte, zar “stručnjaci” nisu rekli da Veštačka Inteligencija neće zameniti ljude ili smo mi “ponovo” čuli sve pogrešno.

Prvi potpuno autonomni restoran na svetu sa veštačkom inteligencijom sada je otvoren u Pasadeni u Kaliforniji.

Restoran pod nazivom CaliExpress koji kupcima nudi hamburgere i pomfrit otvorio je svoja vrata u decembru i zahteva rezervacije, objavio je Los Anđeles magazin u sredu.

Cali Group, koja je stvorila radnju koja se nalazi u ulici E. Green 561, udružila se sa Miso Robotics kako bi otvorila restoran.

Kompanija za robotiku „ranije je pokrenula prvu svetsku stanicu za prženje sa veštačkom inteligencijom i PopID, tehnološku kompaniju koja koristi biometriju za naručivanje – trostruka saradnja nad kojom bi Terminator blistao“, navodi se u izdanju.

Video snimak prikazuje robote koji rade unutar zgrade, a reporter Nevs Nation-a je rekao: „Ovo je kao potpuno novi nivo preuzimanja robota u restoranima.

„Zbog toga bi veliki deo uslužne radne snage mogao uskoro da zastari“, dodala je ona.

U februaru 2020., Breitbart Nevs je izvestio da roboti za okretanje hamburgera menjaju industriju usluživanja hrane jer mogu da rade za restorane po satnici od 3 dolara.

U martu 2022, Chipotle je navodno počeo da isprobava AI robota po imenu Chippi koji je očigledno u stanju da pravi tortilja čips, navodi Breitbart Nevs. Prodavnica na kojoj je navedeno da Chippi pripada Miso Robotics-u.

Čipi je prvi i (do sada) jedini robot koji koristi veštačku inteligenciju za pravljenje tortilja čipsa. Međutim, Miso Robotics ne razvija samo robote za pravljenje tortilja čipsa. Breitbart Nevs je ranije izvestio o implementaciji lanca hamburgera Vhite Castle Flippi robota za okretanje hamburgera koji su postavljeni na više od 100 lokacija.

U nedavnoj izjavi, član odbora Miso Robotics Džon Miler je rekao: „Udruživanje ovih različitih tehnologija za stvaranje najautonomnijeg restorana na svetu je kulminacija godina istraživanja, razvoja i ulaganja u porodicu revolucionarnih kompanija.

Izvor: Nulta tačka

Podeli
Updated: јануар 9, 2024 — 11:41 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *