LONČAR: KOSOVO JE TERET, AKO GA VUČIĆ NE REŠI, NEMA VEĆIH PLATA!

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar dotakao se pitanja problema Kosova i izjavio da ako Aleksandar Vučič ne reši problem da sa “tim kamenom na leđima” ne možemo da idemo napred.

“Nisam stručnjak za to, ali perspektiva nam nije sjajna. Sa tim kamenom na leđima, ne možemo da idemo napred, ne možemo da dovodimo investicije, podižemo plate, ne može da nam bude bolje stanje u ekonomiji. To je omča oko vrata koja steže”, rekao je Lončar.

Zato to pitanje mora da se reši i da se stavi ad acta, dodao je on i istakao da je najvažnije da se ulaže u mir, jer bez mira sve što se radi na poboljšanju ekonomije i standarda građana neće imati nikakvog efekta.

Ukoliko predsednik Aleksandar Vučić ne reši pitanje Kosova i Metohije, ne znam kakva nam je perspektiva, jer sa tim kamenom na leđima ne možemo da idemo napred, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Loading...

“Ulažemo sve napore da stvorimo uslove da stručnjaci ovde ostanu. Vučić se svaki dan bori za to, da se što više novca izdvaja za zdravstvo. Prioritet su nam medicinske sestre i lekari, kako bi imao ko da nas leči”, rekao je Lončar.

Ministar je izneo podatak da je prošle godine zaposleno 4.000 zdravstvenih radnika i dato 1.509 specijalizacija, a da je ukupno, od 2014. godine zaposleno 12.000 zdravstvenih radnika i dato 7.135 specijalizacija.

može da se srtvori za pet dana, već za pet godina, plus još dve tri godine da dobije iskustvo – rekao je – Oni će u narednih godinu – dve biti specijalisti. Godinama pre nas nisu davali specijalizacije, a specijalista ne Lončar.

Podeli
Updated: 13 октобра, 2019 — 8:42 am

4 Comments

Add a Comment
  1. Из изјава председника можемо закључити да је нама са све тим „каменом“ феноменално. Најбржи раст, лидери у региону, златно доба…Не разумем сада ову изјаву? Јел председник није у праву? Знате за ону народну „ако је добро, не мењај“. А занима ме и кији че следећи камен бити на врату ако се овога решимо? Војводина? Рашка? Земун?

  2. Što lupaš najstore ako nisi stručnjak?

  3. ja mislim da gospodin loncar ne sme tako nesto da izjavljuje, jel to znaci da je kosovo i metohija visak i da ti srbi koji zive sa tog dela srbije nam vise ne trebaju i to znaci da sledeci put za neko vreme njegov sin da tako isto izjavi za sandzak i vojvodinu da je to teret i da bi trebali da se odreknemo i tih srbskih delova i srba…po mom misljenju bi trebali srbi da dobro razmisle i da promene glavni grad srbije i da ne bude beograd, jel beograd je zlo za srbiju…iz beograda ide svo zlo po srbski narod….to je velika sramota loncarova i to je veliki greh prema srbima ma gde oni ziveli….katastrofa da tako jedan srbski ministar kaze…ziveli srbi ma gde ziveli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.