Lončar novinarki: Vama je draže da ima što više mrtvih

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar govorio je o izjavi doktora Predraga Kona da je do juna preminulo tri puta više zaraženih koronavirusom nego što je zvanično prikazano.

“Kon je lepo obrazložio da tu ima nečega što nije ušlo u sistem, nečega što nije prijavljeno ili bilo šta, ali smo razjasnili da ne postoji nijedna stvar koja je prijavljena, za koju smo znali, a da nije objavljena”, rekao je Lončar, koji je optužio novinarku da joj je “žao zbog toga što Srbija ima jedan od najboljih rezultata”.

“Ipak, postoji dodatna analiza, i ono što sam vam ja rekao – da li će neko i nekada uspeti da vam odgovorno tvrdi zbog čega je neko umro? Ne, neće, sad da vam kažem! Iz kog razloga?

Jer jedino ko može da vam kaže razlog smrti, to je kada se uradi obdukcija, a nijednom od tih pacijenata nije urađena obdukcija”, rekao je ministar zdravlja.

Imao je šta da doda i novinarki koja mu je postavila pitanje da kao ministar prokomentariše reči jednog od članova Kriznog štaba.

“Žao mi je što kao da vam je draže da ima što više mrtvih. Mi se ovde svi borimo da bude što manje mrtvih i da bude što više preživelih i zdravih”, poručio je Lončar.

Podeli
Updated: октобар 3, 2020 — 7:27 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *