LOPOVSKA DRŽAVA: EPS ima TAJNU SLUŽBU sa prislušnim centrom na Ceraku!

Zaposleni u EPS su se oslobodili stega koje im je nametnuo pečenjar na mestu direktora Milorad Grčić i počeli su da govore o diktaturi koju je ovaj SNS-ovac sa svojim ljudima iz policije i BIA sproveo. Tako je otkriven tajni prislušni centar EPS na Ceraku!

Kako je Milovan Đorđević smenjeni predsednik Sindikata Elektroprivrede Srbije naveo, u EPS-u zbog brojnih malverzacija je veliko nezadovoljstvo radnika.

Rekao je kako je Grčić mnogo para potrošio na kupovinu prislušnih uređaja, na hiljade bubica i kamera i pozvao nadležne da ispitaju u koje se svrhe to upotrebljava i zašto je kupljen softver od oko dva miliona evra. Da ne spominjemo kupovinu nameštaja za 33 miliona evra!

Među tim malverzacijama naročito se ističe zapošljavanje pripadnika službi bezbednosti Srbije (MUP, BIA, VOA, „kobre“), kupovina softvera za prisluškivanje u vrednosti od preko dva miliona evra i nezakonito prisluškivanje građana, političkih neistomišljenika, ali i nepodobnih struktura unutar SNS, uključujući i Anđelka Vučića, oca predsednika Srbije.

– Javno preduzeće koje se bavi električnom energijom u svojim redovima ima sektor unutrašnje kontrole, koji se bavi prisluškivanje, snimanjem i ucenom radnika i nepodobnih – tvrde zaposleni u ovom preduzeću.

Sada već davnog 15. marta 2016. godine na sednici Vlade za v.d. direktora JP „Elektroprivrede Srbije“ imenovan je Milovan Grčić. Nedugo nakon tog imenovanja u EPS-u je formiran Sektor unutrašnje kontrole, na čijem se čelu našao Nenad Dilberović, za kojeg zaposleni tvrde da je prisluškivane razgovore nosio Dijani Hrkalović, uhapšenoj bivšoj državnoj sektretarki MUP-a. Da li je to zaista tako, pokazaće istraga.

Uglavnom, Dilberović, takođe iz Obrenovca, radi direktno pod ingerencijom Grčića u prostorijama unutrašnje kontrole na Ceraku, gde su radili samo podobni zaposleni – policajci koje su lično prebacili iz MUP Grčić i Dilberović. U logistici im pomaže Dijana Hrkalović.

– U iznajmljenim prostorijama na Ceraku postoji centar, tajna prostorija opremljena prislušnom opremom, računarska oprema, kompjuteri, kamere, bubice, oprema za navođenje – tvrde zaposleni.

Oni kažu da imaju pravo, kao i nadležni organi, da znaju zašto su prostorije unutrašnje kontrole izmeštene iz Balkanske 13 i da se navede ko je sve radio u toj prostoriji i nezakonito prisluškivao zaposlene, državnike, neistimišljenike, kao i šefove i direktore službi u EPS-u.

Kako nam kažu, predvodnik svega su Nenad Dilberović koji je stigao u EPS nakon smene načelnika odeljenja Policijske stanice Obrenovac, Goran Janjušević iz istoimene stanice i Ljiljana Stevanović, Grčićev PR.

Podsetimo, BIRN je danas objavio kako je Elektoprivreda Srbije krajem 2019. nabavila programe za enkripciju telefona za koje stručnjaci kažu da pružaju bolju zaštitu od Sky-ja, softvera koji su koristile kriminalne grupe. EPS odbija da odgovori ko koristi ove aparate i šta će javnom preduzeću zaštita za telefone skuplja od 10.000 evra po komadu, što znali da je Grčić dao za zaštićene telefone blizu 230.000 evra!

Podeli
Updated: октобар 28, 2021 — 1:50 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. ovoako da su pljackali svajcarsku dosad bi bankrotirala

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *