LOPOVSKA VLADA – Vučić: Četiri ministra su pod istragom zbog pranja para

Na spisku za istragu Uprave za sprečavanje pranja novca nalazi se i četvoro ministara, u pitanju su najobičnije provere, rekao je predsednik Aleksandar Vučić tokom obraćanja građanima sa Andrićevog venca.

Iako kandidata ima na pretek, od ministra Vulina i njegove tetke iz Kanade, do ministarke saobraćaja koja je milijarde „prorerala“ kroz Grdeličku klisuru…gotovo je sigurno da je reč o internim packama koje će poslužiti samo kao izgovor u predstojećoj rekonstrukciji vlade.

Da u tome nema ozbiljne namere, može se zaključiti iz onga što je predsednik SNSa rekao u nastavku konferencije za novinare.

Vučić je rekao da je veoma važno da civilni sektor bude jak i da postoji odnos poštovanja sa državom, ali da je veoma važno i da zakoni važe za sve i da niko ne sme da bude iznad zakona.

“Nije reč o bilo čemu posebnom, nego o najobičnijim proverama. Ali uvek je politika u pitanju. Da dignemo dreku kako smo ugroženi pa ćemo da dobijemo nešto više para od donatora. I to je tako 30 godina”, rekao je on.

Napomenuo je kako civilni sektor “niko ne dira” i da svi mogu da govore o svakoj temi šta god žele.

“Niko ne radi nikome ništa. Čak i Milan Antonijević kaže, strašno kako će Stefan Nemanja da okrene pozadinu satu na železničkoj stanici. Pa šta da radimo sa knezom Mihailom?! Okrenuo “Narodnom muzeju”, sa “Pobednikom”. Jel’ morate sve da mrzite u svojoj zemlji i svom gradu, kao oni stručnjaci koji su ubacivali u fontanu deterdžent?”, rekao je Vučić.

Negirao je svaku ličnu vezu sa Upravom za sprečavanje novca.

“Nisam se nikad ni upoznao sa prvim čovekom Uprave, osim možda na nekom prijemu”, rekao je on.

Dodao je da ga je jutros čak pozvao i jedan ministar da ga pita zašto je na spisku, dok se na njemu nalaze imena čak četvoro ministara.

Podsećamo, Uprava za sprečavanje pranja novca pri Ministarstvu finansija napravila je spisak medijskih radnika, nevladinih organizacija i udruženja građana, i od banaka zatražila uvid u sve njihove transakcije od 1. januara 2019.

Na tom spisku, nazivom organizacije ili ličnim imenom i prezimenom i matičnim brojem, nalazi se 20 ljudi i 37 organizacija ili udruženja. U zahtevu koji je Uprava uputila bankama, a u koji je Newsmax Adria imao uvid, podaci se traže kako bi se utvrdilo da li organizacije i pojedinci sa spiska imaju veze sa finansiranjem terorizma ili pranjem novca.

Podeli
Updated: јул 30, 2020 — 9:05 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *