LUDILO U KRIZNOM ŠTABU: Kon – VIRUS USPORAVA, Janković – RASPLAMSAVA SE!

Članovi Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa prilikom stupanja u ovo telo kao da su se dogovorili da se dobacuju oprečnim izjavama kako bi sludeli javnost, i tako već skoro devet meseci.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je juče da se uočava usporavanje koronavirusa, posebno u Beogradu i istakao da će se za dva, tri dana videti da li će doći do potpunog zaravnjenja krive. Do usporavanja je došlo zahvaljujući merama koje su već uvedene, objasnio je Kon.

Već danas, kao da se radi o zadatku da se situacija opiše na drugačiji način, dirigentsku palicu preuzeo je imunolog Srđa Janković.

Tako je izjavio da epidemija ne jenjava, već da se rasplamsava i da se umesto razmišljanja o popuštanju mera protiv koronavirusa treba usmeriti na njihovo striktno pridržavanje.

On je za Radio televiziju Srbije rekao da je desetak dana, na koliko su nove mere oročene, minimalni period nakon kojeg bi moglo da se uoči bilo šta o promeni epidemijske krive, makar neki povoljan ili manje nepovoljan trend.

Uprkos tome što je Kon pričao drugu priču, Janković je manje optimističan. I to nikako ne bi bio problem da nisu članovi istog tela koje već mesecima sluđuje građane, pa onda isti ti građani, usled nepoverenja u Krizni štab deluju – na svoju ruku.

Suprotno očekivanju Kona, umesto epidemiološke krive, izgleda da je poravnana samo kritička oštrica građana prilikom čitanja vesti i izjava koje svakodnevno vređaju inteligenciju građana.

Podeli
Updated: новембар 24, 2020 — 6:28 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *