LUDILO – Vučić: Bićemo PRVI ILI DRUGI u Evropi PO VISINI PRIMANJA (VIDEO)

„Moja je procena da ćemo biti prvi ili drugi u Evropi po stopi rasta, ali i po visini primanja.

Ako pogledate zemlje u regionu, sa kojima se često poredimo, mnogi već smanjuju plate za javne funkcionere, najavljuju smanjenja u javnom sektoru…

Mi o tome ne razmišljamo, kao što nismo razmišljali ni o pomoći MMF-a, jer imamo stabilne finansije i nemamo problem sa platnim bilansom“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas u izjavi za televiziju Pink.


On je dodao da imamo značajne rezerve, imamo i velike rezerve zlata, NBS dobro upravlja.“Penzioneri će 15. maja dobiti najavljenu pomoć od 100 evra, a kao što smo najavili, svi ostali punoletni građani mogu veoma lako da se prijave za tu pomoć.

Loading...

Dakle, podelićemo 100 evra svima kojima je pomoć potrebna i koji to žele, i ne želimo da se bavimo kampanjom i komentarima pojedinaca“, istakao je predsednik Vučić.


On je napomenuo da država želi dodatno da podrži naša preduzeća i da su već počeli da se odobravaju povoljni krediti za likvidnost preko Fonda za razvoj, počinje uskoro i isplata minimalnih zarada, kao direktna pomoć poslodavcima.


„Mislim da je privreda zadovoljna i da smo u izuzetnim uslovima doneli odlične mere“, zaključio je Vučić.

Podeli
Updated: 28 априла, 2020 — 11:59 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *