LUDILO! Vučić optužuje Lepu Brenu, Sašu Popovića i Dinkića da ga ruše!

Poznata srpska pevačica i harmonikaš koji su godinama maltene držali monopol na estradi jedni su od glavnih finansijera opsežne operacije čiji je cilj rušenje (ili bar slabljenje) Aleksandra Vučića.

Njih dvoje urotili su se sa jednim od najbogatijih Srba, tajkunom koji je takođe uključen u estradni i TV biznis. Oni su s njim povezani i poslovno, a spaja ih i otvorena mržnja prema Vučiću, koju mnogo i ne kriju.

DOBIO DEO KOLAČA

Pevačica i harmonikaš ostrvili su se na predsednika Srbije i sadašnju vlast nakon što im je onemogućeno da se bogate mutnim radnjama, neplaćanjem poreza i računa za struju i druge energente, sve u vreme nekih bivših režima. U tome im je od najveće pomoći bio jedan tada uticajni političar, koji je godinama obavljao visoke državne funkcije, uvek, nekako „slučajno“ u blizini državne kase.

Loading...

– Godinama su pevačica i harmonikaš obrtali milione na estradi i u TV biznisu, a leđa im je čuvao političar koji se pre nekoliko godina potpuno povukao s javne scene. Oni svoju bliskost nisu tajili, javno su se slikali na raznim događajima i proslavama, išli jedni drugima na slave i posećivali se. To im je svima odgovaralo. Dok su njih dvoje gradili i uvećavali imperiju, on je verovatno imao deo tog kolača – objašnjava sagovornik Srpskog telegrafa, koji je i sam jedno vreme bio deo tog kruga, ali se, kako kaže, povukao kad je video šta se sve radi.

Pre dolaska Vučića na vlast, kompanija pevačice i harmonikaša bila je na vrhuncu po prilivu novca.

– Međutim, od 2012. situacija se promenila i oni nisu više mogli tako da manevrišu, pa su mic po mic ulazili u dil sa tajkunom koji je delom u njihovoj branši i lako su se našli, kako se to već kaže. Uostalom, imaju oni mnogo toga zajedničkog, između ostalog, i prikrivanje tragova novca kako bi se umanji porez, kao i krađu struje – navodi izvor našeg lista.

KAKO RADE PROTIV VUČIĆA

1. Finansiraju opozicione stranke

2. Preko TV kanala u kom imaju udeo napadaju Vučića i vlast

3. U zajedničkoj firmi koju imaju s tajkunom, fiktivno zapošljavaju javne ličnosti koje se eksponiraju izjavama protiv Vučića i njegovih saradnika

4. Pojedine javne ličnosti fiktivno ili stvarno angažuju na skupo plaćenim projektima, kojima im u stvari isplaćuju naknadu za javno angažovanje protiv vlasti

5. Donacijama ili preko fiktivnog marketinga pomažu delovanje pojedinih medija protiv Vučića i vlasti

U međuvremenu, tajkun je otkupio većinski udeo u kompaniji kojom su gazdovali pevačica i harmonikaš, pa je, uz dodatnu finansijsku injekciju, kampanja protiv Vučića poprimila nove, još brutalnije oblike (pogledajte okvir).

– U toj svojoj zajedničkoj firmi, koja se inače u velikoj meri bavi šou-biznisom, oni, između ostalog, fiktivno zapošljavaju ili angažuju na izmišljenim projektima javne ličnosti koje se eksponiraju izjavama protiv Vučića i njegovih saradnika. Time im u stvari plaćaju ovo njihovo delovanje – kaže naš sagovornik.

IZNUTRA I SPOLJA

Bivši obaveštajac Božidar Spasić u izjavi za Srpski telegraf kaže da je predsednik trenutno najviše napadan iznutra, ali da je zapravo taj napad indukovan ili koordiniran spolja, a pipci takvog delovanja su bez sumnje i u svetu estrade i TV biznisa.

– Jednostavno, vodi se kampanja koja ima za cilj slabljenje Vučićeve pozicije pred neke velike odluke. U tom smislu, značajnu ulogu igraju strane obaveštajne službe koje deluju preko nekih moćnika u Srbiji iz sveta politike, privrede i estrade, a iako ih uprošćeno gledano povezuju tek poslovni interesi, jasno je da ovde reč o široj priči, koja prevazilazi granice naše zemlje. Na njihovu nesreću, što agresivniju kampanju protiv Vučića vode, on je sve jači – ističe Spasić.

Veza sa bivšim ministrom Bivši ministar koji je obavljao i druge visoke državne funkcije godinama je omogućavao pevačici i harmonikašu da se bogate. U mnogim od njihovih poslova oštećena je država, kažu ljudi koji su u to vreme, pre dolaska Vučića na vlast, bili bliski Vladi. Zajedno su, kako navode izvori Srpskog telegrafa, razvili bezbroj različitih poslovnih kombinacija, carujući bukvalno estradnom scenom i pratećim šou-biznis poslovima. Zarada je, treba li reći, bila basnoslovna.

ČINJENICE

-poznata pevačica i njen suprug poseduju luksuzni stan u jednom od mondenskih letovališt

-nastupe u inostranstvu ona naplaćuje preko ofšor kompanije na Kipru

-ona i njen poslovni partner harmonikaš izbegavali su plaćanje poreza umanjujući fiktivno dobit, poslujući na crno i na mnogo drugih načina

-pre nekoliko godina pevačica se našla na meti Poreske uprave

-većinski udeo u zajedničkoj kompaniji prodali su tajkunu, ali su zadržali udeo i uticaj na donošenje poslovnih i drugih odluka

-tajkunov biznis u određenom delu se i ranije preplitao s njihovim

-povezuju ih i afere vezane za krađu struje

-pevačica i njena porodica imaju luksuzni ugostiteljski lokal, u kom su imali problema zbog neizdavanja fiskalnih računa

Izvor: Srpski telegraf

Podeli
Updated: 31 јула, 2019 — 8:24 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.