„Mafijaška kuma“ Dijana Hrkalović odlazi iz MUP-a

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović zahvalio je Dijani Hrkalović na njenoj „ogromnoj posvećenosti na unapređenju rada Ministarstva unutrašnjih poslova“ i poželeo joj mnogo uspeha u narednom periodu, kako na profesionalnom, tako i na ličnom planu.

Stefanović je istakao da je u Dijana Hrkalović u prethodnih pet godina pružila veliki doprinos reformi Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i u borbi protiv kriminala i korupcije.

Dijana Hrkalović je u Ministarstvo unutrašnjih poslova došla aprila 2014. godine na mesto zamenika šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova, odakle je 2015. godine prešla u Upravu kriminalističke policije na mesto sekretara UKP-a.

Za državnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova izabrana je 20. jula 2017. godine.

U aprilu ove godine Hrkalović je uz ministra Stefanovića i direktora policije Vladimira Rebića, nagrađena od strane Odbora za kontrolu službi bezbednosti Skupštine Srbije, koji im je dodelio plaketu za izuzetan doprinos izgradnji i jačanju kapaciteta sektora bezbednosti i civilne kontrole službi bezbednosti.

Dijana Hrkalović došla je u žižu javnosti u decembru prošle godine tokom lokalnih izbora u Lučanima, kada se pojavila u policijskoj stanici posle privođenja lokalnih opozicionih aktivista.

Tabloidi su pre toga objavljivali da je u vezi sa muškarcem koji se povezuje sa ubijenim vođom navijača Partizana Aleksandrom Stankovićem, poznatim i kao Sale Mutavi. Ovi navodi iz tabloida čuli su se i na protestu „Jedan od pet miliona“ u Knjaževcu, zbog čega je državna sekretarka najavila da će tužiti glumca i lidera Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića.

Da podsetimo, ova funkcionerka ministarstva kojim rukovodi Nebojša Stefanović je sa Saletom Mutavim bila toliko dobra da je čak trebalo i da mu bude kuma na venčanju.

– Dijana Hrkalović se sa Saletom Mutavim i njegovom verenicom družila godinama, bili su baš dobri drugari, i vrlo rado je prihvatila da im bude kuma na venčanju. Ona je, zapravo, trebalo da bude kuma mladi, dok bi mladoženjin kum bio Dijanin emotivni partner Nenad Vučković Vučko, inače oficir Žandarmerije, ali i jedan od vođa navijača Partizana.

– Međutim, samo desetak dana pre svadbe Mutavi je ubijen. Njegova smrt je Dijani veoma teško pala. Ona je tog dana plakala, histerisala, jedva su je smirili. Ona je na sve načine štitila Stankovića od odgovornosti za mnoga počinjena kriminalna dela. Osim Mutavog, zaštitu je imao i Vučko, i to pre nego što je dobio posao u Žandarmeriji.

– Oni su bili zaštićeni od krivičnog gonjenja zahvaljujući Dijani Hrkalović. Niko nije smeo ni da pomisli da ih privede ili nešto slično, imali su zaštitu kao da su, narodski rečeno, beli medvedi. Zauzvrat, morali su ponekad da obave neke posliće za policiju, a imali su čak i policijske značke. Eto koliko je jaka sprega ljudi iz kriminalnog podzemlja sa onima iz srpske policije – navodi izvor Kurira.

Izvor: Kurir

Podeli
Updated: 29 маја, 2019 — 7:36 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *