Maja Gojković: Nisam ja starleta za razliku od Sergeja Trifunovića

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, izjavila je danas da žene SNS-a, koje su već bile izložene uvredama poput onih koje sada novinarkama upućuje glumac Sergej Trifunović, više neće ćutati.

Gojković je gostujući na „Pinku“ rekla da su se one juče solidarisale sa novinarkom Srpskog telegrafa Ivanom Žigić.

Navela je da Sergej Trifunović želi da bude predsednik jedne od političkih partija, da zameni Sašu Jankovića, te da će vrlo rado razgovarati sa njim na svaku vašnu političku temu jer vidi dodaje da ne zna ni koji su zakoni usvojeni u parlamentu, a koji nisu.

Loading...

Podsetila je da je Trifunović i za nju rekao da je „fuksa“ zato što ne dozvoljava da se donesu određeni zakoni.

„Rekao je da sam sprečila das e donese Zojin zakon. Zojin zakon je usvojen pre više od dve godine onda Marijin zakon. On ne zna ništa o tome ali tako nagađa u nekom kafiću to je njemu interesantno, šalje poruke, vređa žene“, kaže Gojković.

Poručila je da je u Srbiji više od 51 odsto žena i da su one ozbiljna snaga, te da zato čelnici Saveza za Srbiju ne treba da ih potcenjuju, vređaju, šutiraju, omalovažavaju.

„Ja sam ozbiljan političar. Nisam šarlatan, nisam starleta u politici kao što je to možda gospodin Trifunović koji sada traži svoje mesto u političkom životu Srbije i eto, našao ga je u prostakluku“,rekla je Gojković.

Navela je da čelnici Saveza za Srbiju promovišu opasan model ponašanja kroz uvrede i nasilje nad ženama koje su postale njihov politički program, te podsetila da su tome već bile izložene i premijerka Ana Brnabić i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović.

Posebno je kaže Gojković, opasno što na uvrede, omalovažavanje i fizičko nasilje nad ženama ne reaguju žene iz Saveza za Srbiju.

Podeli
Updated: 3 маја, 2019 — 3:07 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.