Mali: Bićemo najbolji u Evropi OD JANUARA RASTU PLATE I PENZIJE

Ministar finansija Siniša Mali govorio je u Jutarnjem dnevniku RTS-a o rebalansu budžeta za ovu godinu, koji se nalazi na dnevnom redu današnje sednice Narodne skupštine. On je izjavio da je rebalans budžeta usmeren na jačanje ekonomije i BDP, kao i dodatno jačanje napora u borbi protiv korona virusa.

Kako je naveo, zbog pandemije koronavirusa, izgradnje kovid bolnica i pomoći zdravstvenim radnicima, deficit će iznositi 8,75 odsto BDP-a.

„Mi smo odmah kada je krenula pandemija u aprilu imali prvi rebalans budžeta, tada smo izdvojili ogromnu pomoć privrednicima i građanima. Sve je to bila želja da u prvom rebalansu maksimalno pomognemo našoj privredi i – u tome smo uspeli. Uspeli smo da sačuvamo proizvodne kapacitete, radna mesta. Stopa nezaposlenosti nam je na istorijski najnižem nivou“, rekao je ministar za RTS.

„Imamo devet milijardi za opremanje bolnica. Izdvojili smo novac za kapitalne projekte: izgradnju obilaznice, Moravskog koridora…“

Naglašava da je doneta odluka i da se zdravstvenim radnicima da po 10.000 dinara.

„Ovaj rebalans sada dodatno jača našu ekonomiju i naš BDP. Kada je reč o javnom dugu, potpuno kontrolišemo situaciju i javni dug u Srbiji neće preći 60 odsto BDP, za razliku od nekih zemalja u kojima ide i preko 150, 200 odsto. Što se stope rasta tiče, bićemo najbolji u Evropi, po projekcijama MMF-a i Evropske komisije Srbija će imati najveći kumulativni rast u naredne tri godine“, rekao je Mali.

Mali je naglasio da nikada više novca neće biti izdvojeno za kapitalne investicije.

„Da podsetim, od januara nam rastu i plate i penzije, a uskoro ćemo izaći i sa projekcijama o rastu plata u javnom sektoru“, rekao je ministar.

Javnost Srbije je već debelo oguglala na ove “statističke govore”. Njima barataju predsednik, premijerka, ministri, narodni poslanici…i nema sumnje da je njima dobro dok se razmeću statistikama. Njihove plate mere se u hiljadama eura po jednoj funkciji, a imaju ih po nekoliko. Na sve to dolaze beneficije “Burazerske ekonomije” i kombinacije iz budžeta koje prave, ti meni  – ja tebi.

 Istovremeno, prosečan radnik  u Srbiji radi za 300 evra. Pa ostaje zaista nepoznato šta pristalice ove vlasti, a ima ih zaista mnogo, misle kada im se servira ova statistika. Osećaju li se bar malo kao ovce?

Podeli
Updated: новембар 10, 2020 — 12:02 pm

1 Comment

Add a Comment
  1. Ne verujem da se osećaju kao ovce. Mozgovi su im ispravni do belila pa stavljeni na centrifuge. Sve što im je ostalo u glavi sad im je pomešano u kašu koja je već počela da smrdi.
    A taj mali stvarno, mislim, mogao bi da zamukne i da sprema taj doktorat koji nema i da pozove Batu Gašića da mu skuva kafu i da ratluk iz sopstvene proizvodnje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *