Mali zadužio Srbiju za 2 milijarde evra po visokoj kamati pa SLAGAO da i MMF ima iste kamate

Profesor Raša Karapandža je svojom analizom prvi razotkrio plagiranje doktorata Siniše Malog, a juče je putem tvita raskrinkao još jednu neistinu ovog lažnog doktora.

Nije lako Siniši Malom ovih dana da objasni zašto se Srbija zadužila za novih 2 milijarde evra kod privatnih investira po stopi od 3,375%, umesto kod međunarodnih finansijskih institucija po maksimalnoj stopi od 1%.

Pošto Mali nema argumente za ovako štetnu odluku državnog vrha, pribegava lažima, pa je tako juče izjavio da je kamatna stopa na zaduženje kod MMF-a preko 4%!

Brzo ga je demantovao profesor Raša Karapandža objavom na tviteru slike sa sajta MMF-a na kojoj se vidi da u poslednjih 10 godina kamatna stopa MMF-a nije prelazila 1%.

Loading...

Upravo iz tog razloga se zemlje u razvoju i zadužuju kod MMF-a, Svetske banke, EBRD-a ili EIB-a, pošto je njihova kamatna stopa neuporedivo povoljnija od tržišne.

Najbolju potvrdu toga vidimo u drugom delu tvita profesora Karapandže gde objavio da se Egipat kod MMF-a zadužio po stopi od 1%, neuporedivo povoljnije od onoga što tvrdi Mali.

Problem za Sinišu Malog i njegovog šefa je što ne žele da ih iko kontroliše kako troše pozajmljene pare i zato su spremni da zaduže zemlju po mnogo lošijim uslovima od onih koje nude MMF i druge međunarodne finansijske institucije.

Zbog toga i povlače neobjašnjive poteze, poput odluke da se ne zadužimo kod MMF-a za 1,2 milijarde evra jer nam navodno ne trebaju pare, a onda posle 18 dana zaduže državu za 2 milijarde sa ukupnom kamatom od skoro 500 miliona evra.

Tih 500 miliona evra predstavlja dodatnu naknadu koju će u narednih sedam godina platiti svi građani Srbije, samo da bi ova vlast mogla da troši pozajmljeni novac po svom nahođenju.

Podeli
Updated: 23 маја, 2020 — 6:53 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.