Marinika: Podržaćemo Vučića u svemu sa Ukrajinom i sankcijama Rusiji

Nećemo u vladu, ali podržaćemo odluke u vezi sa Ukrajinom i EU

Tepić je podvukla i da SSP sa ovakvom Srpskom naprednom strankom sigurno neće ući u vladu, podsetivši da je njena stranka jedina koja ima odluku Glavnog odbora „da se ne koalira sa strankama ovog režima“.

No, dodala je Tepić, SSP će u parlamentu sigurno podržati proevropske zakone i odluke, a glasaće i za sopstvene zakone koje bi prihvatila vladajuća većina, poput zakona o antikorupcijskom tužilaštvu, alimentacijskom fondu, roditelju-negovatelju itd.

„Naša stranka će uvek glasati za proevropske zakone, za pravo mesto Srbije u Evropi, za civilizacijski odnos prema ratu u Ukrajini, i sigurno će podržati takva rešenja“, rekla je Tepić, ističući, međutim, da tako zakonska rešenja moraju biti dobra i da nije dovoljno da samo da neko napiše: „ovo je proevropski zakon“.

Na pitanje da li to podrazumeva i glasanje za uvođenje sakncija Rusiji, Tepić je rekla da „sami znamo kako izgleda uvesti nekome sankcije“, ali da „nema dileme da Srbija mora da se okrene Zapadu“.

„U ovoj istorijskoj podeli nema nikakve dileme da je to jedini put i jedini prostor kojem Srbija pripada i fizički i programski (…) Ako je to cena stabilnosti ove države, a ne izolacije kao 90-ih zbog pogrešne politike, mi ćemo svakako podržati put usaglašavanja politike sa spoljnom politikom EU“, poručila je potpredsednica SSP.

Rekla je i da joj je „beskrajno žao“ što u koaliciji Ujedinjeni za pobedu Srbije još 24. februara „nije bilo konsenzusa“ da se zajednički osudi invazija Rusije na Ukrajinu.

„Narodna stranka nije htela da se priključi tom zajedničkom saopštenu, pa smo mi pojedinačno reagovali“, navela je Tepić.

Podeli
Updated: мај 14, 2022 — 9:39 am

1 Comment

Add a Comment
  1. Samo je htela da se uvuce gde je sada. A sve je pljuvala, sramoto jedna …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *