Marinika Tepić: Srbija treba da uvede sankcije Rusiji (VIDEO)

Najbliža saradnica lidera SSP Dragana Đilasa Marinika Tepić izjavila je da Srbija treba da uvede sankcije Rusiji

Tepićka je gostujući na Novoj S rekla da naša zemlja treba da sledi embargo Zapada prema Rusiji.

– Srbija definitivno treba da sledi put Zapada, EU i zapadnog sveta! Mi smo deo Evrope, mi smo susedi država članica EU, a ne susedi Ruske Federacije! Mi ćemo vršiti pritisak da Srbija usaglasi politiku sa Evropskom unijom – rekla je Tepić.

Iako je navodno „proevropski“ orijentisana, sankcije – kao i svaka batina – imaju dva kraja. Bumerang zapadnih sankcija će mnogo dublje i ozbiljnije pogoditi Evropu nego SAD i druge daleke zemlje.

Pre svega, jedino je Evropa teško zavisna od uvoza ruskog gasa, a pored toga evropske banke i preduzeća mnogo su više poslovali sa Rusijom nego druge države. Pritom će Evropa primiti nekoliko miliona izbeglica, koje treba negde smestiti i izdržavati.

Čak i ako Rusija “kapitulira” i povuče se iz Ukrajine, Evropa je ta koja će platiti ceh obnove te ogromne zemlje sa više od 40 miliona duša

Podeli
Updated: април 28, 2022 — 4:05 pm

2 Comments

Add a Comment
  1. Kako te nije sramota, kalašturo jedna.kad su ns mđari, hrvati..i da ne nabrajam, ubijali, da li smo i onda trebali da im se priključimo i recimo sami sebe pobijemo, jer, bože moj, pa susedi smo..

    1. A ko je taj Marinko Tepić? I šta njega zabole?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *