Marko Đurić od otporaša do ambasadora Amerike ( VIDEO DELA OBUKE ĐURIĆA ZA OTPORAŠA )

Vest da će se aktuelni direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić preseliti u SAD izazvala je lavinu reakcija na društvenim mrežama, i ponovo je u fokusu isečak sa VHS snimka treninga mladih otporaša sa Đurićem u glavnoj ulozi.

Budući ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama svoju političku karijeru započeo je u tinejdžerskim danima, i to u pokretu “Otpor”.

Snimak je prvobitno objavljen 2018 na Fejsbuku, a onda i na Jutjubu, nastao je verovatno negde u leto 2000. godine dok je Slobodan Milošević i dalje suvereno držao kompletnu vlast.

Pokret “Otpor” je tada u državnim medijima označavan kao “NATO pešadija”, “šaka plaćenika i domaćih izdajnika” i pod stalnim policijskim pritiscima i prepadnim akcijama u kojima je veliki broj članova ovog pokreta, ali i simpatizera privođen i premlaćivan.

Snimak prikazuje mlađanog Đurića, koji je inače 1983. godište, kako dolazi u prostorije “Otpora” na obuku o ponašnju na policijskom saslušanju, koja tih godina nisu bila nimalo suptilna, posebno prema otporašima, kada je znao da padne šamar ili pesnica u glavu, ali i vezivanje lisicama za radijator i pendrečenje.

Đurić na samom početku snimka kaže: “Naježim se svaki put kad neko zazvoni na vrata”. Takođe iz simulacije saslušanja u policiji saznajemo da je Đurić postao član “Otpora” od decembra 1999.

Na pitanje islednika ko ga je doveo on kaže da je to učinio sam, i da je za “Otpor” saznao na osnovu zastave. Takođe na simulirano pitanje ko otpor finasira Đurić kaže da to čine ljudi iz Srbije i emigracije koji su zbog situacije u ovoj zemlji morali da je napuste.

Na pitanje zašto su napustili zemlju, zbog kriminala, poput njega, Đurić kaže da on nije kriminalac i da nikada nije bio privođen i da je ovo privođenje sramno, posle čega dolazi do smeha prisutnih.

Simulirani islednik mu zatim sugeriše u čemu je pogrešio, a onda dolazi do prekida snimka.

Podeli
Updated: септембар 15, 2020 — 3:03 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *