Martinović dobija 60.000 dinara da sedi u praznoj učionici!

Narodni poslanik Demokratske stranke Balša Božović prisustvovao je predavanju visokog funkcionera SNS Aleksandra Martinovića u Višoj medicinskoj školi u Ćupriji- Podsetio ga na „devet profesorki koje su zbog njega ostale bez posla u toj školi“.

„Božović je u 11 časova sačekao funkcionera SNS Aleksandra Martinovića na njegovom predavanju u Višoj Medicinskoj školi u Ćupriji. U toj školi devet žena je ostalo bez posla, a na njihova mesta su kao predavači došli Aleksandar Martinović, Ivan Bošnjak, Darko Laketić i Vladimir Orlić kao funkcioneri SNS. Božović je kao predstavnik građana došao da pita upravu i Martinovića lično, koji se pojavio u 11:15h pred praznom učionicom u kojoj nije bilo studenata, da li ih grize savest što devet profesorki nema egzistenciju i ne mogu da prehrane svoje porodice“, navodi DS u saopštenju..

„On je optužio Martinovića da mu je ovo peta plata, dok žene predavači iz Više medicinske škole koje su otpuštene, više nemaju ni za osnovno preživljavanje“, dodaje se u saopštenju.

Podsetimo, narodni poslanik i šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović prima nekoliko plata.

Kao predavač na predmetu „Zdravstveno zakonodavstvo i administracija“ prima mesečnu platu u iznosu od 60.000 dinara.

Osim toga, Martinović mesečno zarađuje i 149.000 dinara na Pravnom fakultetu u Novom sadu, zatim kao poslanik u Narodnoj Skupštini 30.000 dinara i još 25.000 kao odbornik u Skupštini opštine Ruma.

Pored Martinovića, narodni poslanik Darko Laketić, takođe se nalazi na spisku predavačana VMŠ za školsku 2018/19 godinu.

Iako je i u njegovom slučaju inspekcija Ministarstva prosvete naložila raskid ugovora zbog nezakonitog angažovanja, Laketić je i ove godine prijavio prihod Agenciji.

Izvod iz Martinovićeve prijave prihoda
Podeli
Updated: 25 маја, 2019 — 8:31 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *