Martinović: Mediji u Srbiji su protiv Vučića!

“Kad saberete, odnosno kad stavite na neku vagu medije koji su za Vučića i medije koji su protiv Vučića, ja odgovorno tvrdim da su danas u Srbiji, mediji, uglavnom protiv Aleksandra Vučića, protiv SNS i protiv Vlade Srbije.“

Sredinom februara na konferenciji u Skupštini Srbije šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović rekao je da su u Srbiji uglavnom svi mediji protiv Aleksandra Vučića i da opozicija „ne može da se požali na medijski mrak“.

Naprotiv, “danas smo u mraku mi koji imamo podršku više od 55 posto građana Srbije“, požalio se Martinović. On je rekao da se na nekim televizijama iz dana u dan vrte jedna ista lica, “lica ljudi koji su na izborima osvojili pet, šest, sedam odsto, itd. i koji kažu da su oni legitimni predstavnici naroda“.

“Danas imate nedeljnike u kojima se potpuno slobodno, niko te ljude nije pozvao na odgovornost, ništa loše im se nije desilo, oni svoju rođenu državu upoređuju sa Aušvicem. Objavljuju naslovne stranice na kojima piše ’arbajt maht fraj’, Vučića prikazuju kao Hitlera, ministre u Vladi prikazuju kao prostitutke, naše žene, bez obzira da li su narodne poslanice, da li su ministarke nazivaju kurvama, fuksama itd. Je l’ se desilo nešto loše tim ljudima? Nije“, objasnio je šef naprednjaka u skupštini.

Pokušali smo od Martinovića da dobijemo podatke koji bi potvrdili ovu njegovu tvrdnju, ali on ni ovaj put nije odgovorio na naše upite. Iako bi se letimičnim pogledom naslovnih strana većine dnevnih listova, kao i brzim pregledom vesti internet portala u Srbiji, izjava šefa posalničke grupe SNS-a mogla demnatovati, daćemo pregled detaljnih analiza medija u Srbiji koji demantuju Martinovića.

Izveštaj posmatračke misije CRTA

Izveštaj Transparentnosti “Funkcionerska izborna kampanja 2017, njeno medijsko praćenje i nepostupanje državnih organa“

Izveštaj i analiza Biroa za društvena istraživanja

Analiza Agencije za praćenje i analizu medija Kliping

Izvor: Istinomer

Podeli
Updated: 12 марта, 2019 — 8:19 pm

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *