Mask: Sprema se nešto mnogo gore od 11. Septembra  

Stranci koji ne mogu legalno da uđu u SAD koriste aplikaciju „CBP Van“ da podnesu zahtev za odobrenje letenja u SAD.

Stvaraju se uslovi za nešto „mnogo gore“ od napada 11. septembra 2001. godine, poručio je Ilon Mask, reagujući na vesti da je Pogranično-poreska služba (CBP) administracije predsednika SAD Džozefa Bajdena odobrila letove sa stotinama hiljada nelegalnih migranata.

Podsetimo, usred tužbe Centra za studije o imigraciji otkriveno je da je 320.000 ilegalnih migranata dospelo na 43 aerodroma širom SAD, u periodu između januara i decembra 2023. godine, dok advokati CBP odbijaju da otkriju o kojim se lokacijama radi, tvrdeći da bi „zluradi akteri“ mogli da iskoriste „operativnu ranjivost“ organa vlasti na tim aerodromima.

– Ova administracija istovremeno uvozi birače i stvara pretnju po nacionalnu bezbednost od neproverenih ilegalnih imigranata. Velika je verovatnoća da se postavljaju temelji za nešto mnogo gore od 11. septembra. Samo je pitanje vremena – poručio je Mask na Iksu (nekadašnji Tviter).

Stranci koji ne mogu legalno da uđu u SAD koriste aplikaciju „CBP Van“ da podnesu zahtev za odobrenje letenja u SAD i dobiju privremen humanitarni otpust na aerodromima na koje stignu.

Ovaj uslovni otpust podrazumeva migranti mogu da ostanu u SAD dve godine bez dobijanja legalnog statusa, a u međuvremenu imaju pravo na radnu dozvolu.

Zemlje čiji građani imaju pravo na prijavu su Kuba, Haiti, Venecuela, Nikaragva, El Salvador, Gvatemala, Honduras, Kolumbija i Ekvador.

Podeli
Updated: март 6, 2024 — 4:19 am

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *